Velykų boba. Tradicinis pavasario šventės desertas jūsų stalui!

Velykų boba yra neatsiejama Velykų stalo puošmena. Velykų boba yra pagrindinis šios nuostabios dienos simbolis, todėl ją ruošti atsargiai ir kruopščiai.

REKLAMA

Renkantis receptą, pagal kurį šeimininkė keps Velykų bobą, ypač svarbu ruošiantis Kristaus Prisikėlimo šventei. Jei pasirinksite atsitiktinai, nesitikėkite gero rezultato – tokie velykiniai pyragai vargu ar patiks jūsų artimiesiems.

Velykų boba

REKLAMA

Pyragui jums reikės:

  • 1 pakelio sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 200 g ryžių miltų
  • 200 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 70 g uogienės
  • 100 g skrudintų riešutų
  • 1 kiaušinis
  • 10 g vanilino

Glaistui reikės

  • 50 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinis
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos miltelių

Cukraus masei reikės:

  • 100 g cukraus pudros
  • 100 g pieno miltelių
  • 80 g kondensuoto pieno
  • 2 šaukštai bulvių krakmolo
  • maistinių dažų

Velykų boba

REKLAMA

Gaminimas:

Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną, įberkite druskos, cukraus ir 70 g išlydyto sviesto. Supylę mieles, viską gerai išmaišykite ir suberkite 100 g ryžių miltų. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

REKLAMA

Į tešlą įpilkite vanilės, suberkite visus miltus ir išmaišykite. Minkykite, kol tešla nustos lipti prie rankų. Kai tai įvyks, suvyniokite tešlą į rutulį, sudėkite į dubenį ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai.

Velykų boba

REKLAMA

Po valandos tešlą padalinkite į 10 dalių ir kiekvieną susukite į rutulį. Rutulius atskirai iškočiokite pagal formą, kurioje bus kepamas Velykų pyragas, dugną.

REKLAMA

Pirmąjį sluoksnį ištepkite likusiu minkštu sviestu, pabarstykite smulkintais riešutais ir dėkite į formos dugną. Antrąją sutepkite uogiene ir uždėkite ant pirmosios. Toliau keiskite įdarus, o viršutinę dalį tiesiog ištepkite aliejumi.

Velykų boba

REKLAMA

Indą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių, tada galite pašauti pyragą kepti orkaitėje. Kepkite 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Papuošti velykinės bobos neįmanoma be glazūros. Norėdami ją paruošti, gerai išplakite baltymus su druska, įmaišykite į mišinį cukraus pudrą su kakava ir vėl plakite. Pabaigoje įpilkite citrinos sulčių. Apipilkite glaistu pyragą.

REKLAMA

Norėdami cukraus masės, sumaišykite cukraus pudrą su pieno milteliais ir kondensuotu pienu, minkykite 10-20 minučių, padalinkite į keletą dalių ir kiekvieną sumaišykite su norimos spalvos maistiniais dažais. Iškočiokite masę ant lentelės, apibarstytos krakmolu, ir jūs galite pradėti gaminti dekoracijas. Palikite jas šiek tiek sustingti ir papuoškite pyragą.

REKLAMA

Velykų boba

Jūsų Velykų boba paruošta. Galite mėgautis savo ir šeimos švente.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].