Puikūs, citrinų skonio Velykiniai sausainiai.

REKLAMA

Praėjusiais metais juos gaminau pirmą kartą, ir galiu drąsiai pasakyti, kad šiemet juos gaminsiu vėl!

REKLAMA

Retai taip būnu patenkinta sviestiniais sausainiais, kad daryčiau juos du kartus iš eilės.

REKLAMA

Pertepimui galite naudoti uogienę ar naminį marmeladą.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg paprastų miltų
  • 400 g cukraus
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 2 pak. kepimo miltelių
  • 500 g sviesto
  • 1 vnt. citrinos

Pertepimui:

  • Uogienės
  • Marmelado
  • „Nutella“ kremo
  • Sviestinio kremo

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi.

REKLAMA

Palaipsniui suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.

Galiausiai sudėkite sviestą, kurį prieš tai supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę.

Palaipsniui įpilkite citrinos sultis.

REKLAMA

Užminkykite vientisą, nelipnią tešlą ir suvyniokite ją į maistinę plėvelę.

REKLAMA

Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite kuo plonesnį lakštą.

REKLAMA

Padarykite įvairių formų sausainius.

REKLAMA

Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

REKLAMA

Išimkite iškeptus sausainius ir leiskite jiems ant kepimo skardos atvėsti.

REKLAMA

Kiekvieną gabalėlį aptepkite marmeladu.

Priklijuokite kitą dalį ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Įdarui taip pat galite naudoti uogienę, „Nutella“ kremą arba sviestinį kremą.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].