Varškės užkepėlė su makaronais. Tikras gardumėlis!

Ši užtepėlė gali būti ir saldi, ir sūri. Jei įdėsite daugiau cukraus ir cinamono, tai bus saldus užkandis, o dar galite jį papildyti obuoliais ar razinomis. Tačiau lygiai taip pat galite nedėti saldžių ingredientų, o varškę pakeisti parmezanu, įberti petražolių, paprikos, česnako. Paliekame nuspręsti jums!

REKLAMA

Ingredientai

  • 500 g varškės (5–18 % riebumo)
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 100 g sviesto + dar šiek tiek aptepimui
  • 200 g kiaušininių makaronų
  • 100 g manų kruopų + dar šiek tiek pabarstymui
  • 1 šaukštelis druskos
  • cukraus ir kitų priedų, jei gaminsite saldžią versiją arba žolelių, smulkiais pjaustytos paprikos, česnako, jei gaminsite sūrią versiją.

Gaminimo eiga

1 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 160° C. Gilų 24 cm skersmens kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite manų kruopomis, nupurtykite perteklių.

REKLAMA

2 žingsnis

Virkite makaronus verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės, virkite 1 minute trumpiau, nei nurodo gamintojas. Makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į dubenį. Čia dėkite ir sviestą, leiskite jam ištirpti nuo makaronų šilumos.

REKLAMA

3 žingsnis

Rankiniu maišytuvu sumaišykite varškę, kiaušinius, manų kruopas, druską iki vientisos masės. Sudėkite saldžios arba sūrios versijos ingredientus. Suberkite makaronus kartu su lydytu sviestu, įmaišykite varškės masę, kad makaronai pasiskirstytų tolygiai.

REKLAMA

4 žingsnis

Į paruoštą indą suberkite varškės makaronų tešlą. Kepkite orkaitės centre (pageidautina, kad nebūtų konvekcijos) apie 40 minučių. Patiekite šiltą.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].