Šis pyragas skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.

REKLAMA

Ingredientai

  • Miltai – 200 g
  • Sūris – 200 g
  • Bet kokio riebumo grietinė – 300 g
  • Druska ir soda – po ½ šaukštelio.
  • Augalinis aliejus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į grietinę įpilkite druskos ir sodos. Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Turėtumėte gauti minkštą ir švelnią tešlą, ji gali būti šiek tiek nevienalytė – tai nėra blogai.

Į apvalią formą įdėkite pergamentinį popierių ir patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis ir kočėlu iškočiokite iki apskritimo dydžio. Švelniai įdėkite tešlą į formą, suformuokite nedidelę šoninė briauną.

REKLAMA

Sūrį paskirstykite ant viršaus, jei norite, sudėkite smulkintą kumpį ar sojos faršą (jei norite vegetariškos versijos).

REKLAMA

Pyrago viršų uždenkite antrąja tešlos dalimi. Kepkite 180°C temperatūroje 20 min.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].