Purių virtinukų su varške paslaptis. Nuo šiol juos ruošite tik taip

Virtinukus mėgau nuo vaikystės: močiutė juos visada ruošė ypatingai! Virtinukų tešla būdavo net skanesnė už įdarą. Močiutė, gamindama virtinukus, dažnai mėgdavo kartoti, kad gimtojoje šalyje šis patiekalas yra mėgstamiausias.

REKLAMA

Tikri ukrainietiški koldūnai visai nepanašūs į parduotuvėje parduodamus ir masiškai gaminamus virtinius. Dalinuosi močiutės receptu, kad ir ant jūsų stalo galėtų atsirasti nepaprastai skanūs virtinukai su varškės įdaru.

virtinukų

REKLAMA

Jums reikės:

  • Varškės 400 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Cukraus 2 šaukštų
  • Kefyro 300 ml
  • Manų kruopų 2 šaukštų
  • Kvietinių miltų 300 g
  • Sodos 1 šaukštelio
  • Druskos 0,5 šaukštelio

Gaminimas:

Pradėkite nuo įdaro. Varškę sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir manų kruopomis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti. Manų kruopos turi išbrinkti.

REKLAMA

Persijokite miltus, sumaišykite juos su soda ir druska. Tada įpilkite kefyro ir suminkykite minkštą, lipnią tešlą.

virtinukų

REKLAMA

Pabarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą į maždaug pusės centimetro storio lakštą. Ir puodelio ar kito apvalaus daikto pagalba išspauskite apskritimus.

virtinukų

REKLAMA

Kiekvieną apskritimą šiek tiek ištempkite ir tada įdėkite įdaro. Užspauskite kraštus jums patogiu būdu.

REKLAMA

Laukiant, kol vanduo užvirs, virtinukus aptepkite aliejumi. Virtinius virkite apie 7 minutes, uždengę puodą dangčiu. Jeigu virtinukų pasigaminote per daug, galite juo užšaldyti.

virtinukų

Virtinukai paruošti, patiekite juos su mėgstamu padažu. Žinoma, įdaras pagal jūsų skonį gali būti pakeistas tiek į saldų, tiek į sūrų.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].