Marinuotos daržovės butelyje. Neįprastas ir labai skanus receptas...

Be abejo, vasara yra puikus laikas lengviems užkandžiams iš šviežių daržovių. Ar manote, kad jau viską išbandėte? Mes tikrai galėsime jus nustebinti. Butelyje marinuotos daržovės – tai tikrai kažkas naujo ir nenuobodaus. Jūs akimirksniu įsimylėsite šį sezoninį patiekalą!

REKLAMA

Buteliuose daržovės yra geriausias variantas, kai iškyla vyksta lauke. Praleiskite 10 minučių vakare užkandžiui paruošti, padėkite į šaldytuvą ir ryte mėgaukitės pikantišku užkandžiu. Daržoves taip pat sėkmingai galima patiekti ant šventinio stalo, kaip ir vartoti kasdieniniam valgymui.

Marinuotos daržovės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Agurkai 700 g
  • Pomidoras 600 g
  • Vyno actas 70 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 70 ml
  • Česnakai 8 skiltelės
  • Druska 1,5 šaukšto
  • Petražolės pagal skonį
  • Bazilikas pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite pomidorus ir agurkus griežinėliais ir sudėkite į butelį.

REKLAMA

Dabar paruoškite marinatą. Aliejų, česnaką, cukrų, druską, prieskonius ir žoleles sutrinkite trintuve.

Supilkite gautą masę į butelį, gerai išmaišykite turinį ir uždarykite.

REKLAMA

Marinuotos daržovės

Įdėkite butelį į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms.

REKLAMA

Jei norite, kad marinuotos daržovės būtų didesniais gabalėliais, jos netilps į butelį. Tada nupjaukite indo viršutinę dalį, kad tilptų pomidorų ir agurkų gabaliukai. Tada suklijuokite butelio dalis lipnia plėvele. Marinate esančios daržovės taps visų mėgstamiausios!

Konservuota skumbrė su daržovėmis. Vienas gardžiausių receptų!

REKLAMA

Jei niekada nebandėte patys pasigaminti skumbrės konservų, pats metas pamėginti!

REKLAMA

Sudėtis:

6 skumbrės

1 kg svogūnų

REKLAMA

1,5 kg morkų

2 kg pomidorų

REKLAMA

2 šaukštai druskos

180 g cukraus

REKLAMA

1 puodelis aliejaus

2 šaukštai acto

REKLAMA

pipirai

lauro lapai

REKLAMA

Gaminimas:

Svogūnus, morkas susmulkinkite trintuvu, supilkite aliejų, sudėkite druską, cukrų ir troškinkite keptuvėje 10 minučių.

Tada sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite 15 minučių.

REKLAMA

Sudėkite skumbrę, supjaustytą 1 cm apskritimais, įdėkite pipirų, lauro lapų ir troškinkite 1,5 valandos.

REKLAMA

Virimo pabaigoje supilkite 2 šaukštus acto.

Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apvyniokite rankšluosčiais, kol visiškai atvės.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].