Marinuotos cukinijos maišelyje. Greitas ir labai skanus patiekalas!

Mes taip ilgai laukėme pirmųjų cukinijų, kad vos per porą vasaros dienų jos jau tapo nuobodžios visiems. Keptos orkaitėje, keptos ant grotelių ir troškintos. Kai atrodo, kad cukinijos jau buvo paruoštos visais būdais, atkreipkite dėmesį į mūsų receptą. Aštrios cukinijos maišelyje yra vertas dėmesio užkandis.

REKLAMA

Norėdami marinuoti cukinijas maiše, jums reikia labai mažai papildomų produktų. Bet tai nėra vienintelis šio recepto pranašumas. Vos 20 minučių ir skanus užkandis yra paruoštas. Pabandykime!

cukinijos

REKLAMA

Jums reikės:

  • Cukinijos 650 g
  • Svogūnų 60 g
  • Česnakų 1 skiltelė
  • Krapų 1 valgomasis šaukštas
  • Dižono garstyčių 1 šaukštelis
  • Acto 1,5–2 šaukštai
  • Druskos 1 šaukštelis
  • Cukraus 0,25 šaukštelio
  • Paprikos 0,25 šaukštelio

Paruošimas:

Nuplaukite cukiniją, supjaustykite plonais apskritimais (maždaug 2 mm storio). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite krapus.

Visus šiuos ingredientus sudėkite į kepimo rankovę arba švarų maišą. Išspauskite česnaką, cukrų sumaišykite su druska, papriką ir garstyčiomis

REKLAMA

Į maišelį supilkite 9% acto ir tvirtai suriškite. Gerai suplakite ingredientus, kad marinatas tolygiai padengtų cukinijas. Padėkite ruošinį į šaldytuvą 20 minučių.

REKLAMA

cukinijos

Pasibaigus tam laikui, cukinijos turi būti išimtos iš maišelio ir kartu su marinatu supiltos į serviravimo indą. Toks aštrus traškus užkandis iškart sužavės jūsų svečius.

Tobulo skonio cukinijos pica keptuvėje, valgysite ją kasdien!

REKLAMA

Mes norime pasidalinti su jumis originaliu picos receptu. Ją kepsime keptuvėje, kartu su dešra, sūriu ir pomidorais. Tokią picą galite valgyti, nors kasdien, figūrai ji nekenks!

REKLAMA

Jums reikės:

1 mažos cukinijos

1 kiaušinio

REKLAMA

2 šaukštai miltų

druskos

REKLAMA

dešra

pomidorų

REKLAMA

sūrio

augalinio aliejaus

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite cukiniją, supjaustykite gabalėliais ir sutarkuokite. Tada sudėkite į dubenį ir pabarstykite druskos. Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutes.

REKLAMA

Tada nupilkite išsiskyrusį skystį ir įmuškite kiaušinį, suberkite miltus. Viską gerai sumaišykite. Keptuvę ištepkite aliejumi ir paskleiskite paruoštą tešlą.

Kepkite iš vienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos, tada apverksite. Tuo metu supjaustykite dešrą plonais griežinėliais. Ir išdėliokite ant tešlos.

REKLAMA

Tada sudėkite pjaustytus pomidorus ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies, kol sūris ištirps.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].