Lengvai sūdyti gruziniški agurkai. Traškūs ir ypatingai skanūs!

Konservavimo sezonas atidarytas! O kiek stiklainių česnakinių pomidorų ir moliūgų tyrės jau padarėte? Bet būna, kad nėra jėgų ištverti iki žiemos. Kai norite dabar ant stalo patiekti pikantišką sūrų užkandį, šaldytuve turėtų būti gruziniški agurkai. Apie juos kalbėsime šiandien.

REKLAMA

Kuo skiriasi mūsų užkandis nuo paprastų lengvai sūdytų agurkų? Prieskoninės žolelės, prieskoniai ir dar daugiau prieskonių. Gruziniški agurkai yra tokie kvapnūs, kad neįmanoma jiems atsispirti.

agurkai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Agurkų 1 kg
  • Druskos 0,75 šaukšto
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Kmynų 0,5 šaukštelio
  • Aitriosios paprikos dribsnių 0,5 šaukštelio
  • Česnakų 3 skiltelių
  • Kalendros 0,5 ryšulėlio

Gaminimas:

Norint, kad užkandis būtų dar skanesnis, prieskonius rekomenduojame pasigaminti patiems. Norėdami tai padaryti, sumalkite kmynus su paprika, cukrumi ir druska. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nuplaukite agurkus ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į plastikinį indą su dangteliu. Ant agurkų išspauskite česnaką, pabarstykite prieskoniais. Suberkite ten kapotus žalumynus.

Uždarykite plastikinį indą dangteliu, purtykite, kad viskas būtų sumaišyta. Palikite agurkus šaldytuve bent per naktį. Idealiu atveju turėtų praeiti para.

REKLAMA

agurkai

Praėjus laikui, ant stalo patiekite sūdytus gruziniškai agurkus. Toks kvapnus ir traškus užkandis geriausiai tinka prie šviežių bulvių. Laikykite produktą šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę. Nors esame tikri, kad toks skanėstas tiek ilgai neužsiliks.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].