Kepti žirniai. Garnyras užkariaujantis visų namiškių širdis

Kaip jaučiatės išbandę įprastus patiekalus nauju būdu? Neseniai man, kaip svečiui, pasiūlė keptų žirnių. Prieš akis iš karto pasirodė prisiminimai iš darželio, kai, švelniai tariant, man nepatiko šis patiekalas.

REKLAMA

Bet atsisakyti buvo bent jau negražu, ir aš nusprendžiau pabandyti. Būna, kad vaikystėje nemylimi patiekalai ima patikti jau esant suaugusiam. Tą vakarą suvalgiau visą lėkštę ir paprašiau dar, nes kepti žirniai buvo ne tik skanūs. Dabar tai mano mėgstamiausias garnyras!

žirniai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Sausų žirnių 200 g
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

Gaminimas:

Gerai nuplaukite žirnius, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.

REKLAMA

Nupilkite likusį vandenį ir vėl nuplaukite žirnius. Įdėkite juos į keptuvę, su įkaitintu augaliniu aliejumi. Retkarčiais pamaišykite, kepkite žirnius neuždengtoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.

žirniai

REKLAMA

Pagal skonį pasūdykite gatavą patiekalą ir pridėkite mėgstamų prieskonių.

REKLAMA
Kepdami žirnius, naudokite įvairius prieskonius. Patiekalas jus džiugins kvapų ir skonių gama. Žirniai gali būti patiekti su daržovėmis, žuvimi ir mėsa.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].