Beveik kiekvienoje šventėje galite rasti standartinį užkandį – kokio nors tipo vyniotinį. Tiesą sakant, daugelis žmonių mėgsta jo skonį ir subtilią tekstūrą. Nepaisant to, išvaizda yra gana nuobodoka. Šis patiekalas tikrai nieko nenustebins ir šventinio stalo nepapuoš. Tačiau tai nereiškia, kad neverta jo gaminti. Tiesiog galima pasistengti, kad jis atrodytų išskirtinai. Siūlome pasigaminti specialų sūrio vyniotinį su įdaru pavadinimu „Snieguolė“. Savo skoniu jis nenusileis gardžiausiems sūrio užkandžiams, o išvaizda išsiskirs šventiškumu ir originalumu. Beje, kiekvieną kartą jį dekoruoti galite vis kitaip.

REKLAMA

Kaip pasigaminti įdarytą sūrio vyniotinį

Ingredientai

  • 360 g lydyto sūrio
  • 190 g majonezo
  • 1 morka
  • 4 kiaušiniai
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 nedidelė ryšulėlis krapų
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia lydytą sūrį įdėkite į šaldiklį 20 minučių, kad sustingtų.

2. Tuo tarpu pradėkite gaminti omletą, kuris bus vyniotinio pagrindas. Norėdami tai padaryti, įmuškite kiaušinius į gilų dubenį, savo nuožiūra pabarstykite druska ir pipirais, ir išmaišykite iki vientisos masės. Į tą patį indą įpilkite 130 g majonezo. Jei pageidaujate, jį galima pakeisti grietine. Sumaišykite visus ingredientus.

REKLAMA

3. Tada išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą. Iš nuluptų virtų morkų išpjaukite savo pasirinktus papuošimus. Tai gali būti įvairios gėlės, širdelės ar tiesiog juostelės, sudėliotos norima forma. Nuplaukite krapus ir padėkite šakeles ant pergamento, kad sukurtumėte raštą. Taip pat galite naudoti ir kitas žoleles.

REKLAMA

4. Supilkite kiaušinių mišinį, kad pasidengtų morkos ir žolelės. Omletą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.

REKLAMA

5. Kol vyniotinio pagrindas kepa, pasigaminkite įdarą. Šaldytą lydytą sūrį sutarkuokite rupia tarka ir supilkite į dubenį. Įpilkite per išspaustą česnaką ir sudėkite majonezo ar grietinės likučius. Taip pat galite pabarstyti likusiais susmulkintais krapais. Kruopščiai išmaišykite. Įdaras turi būti pakankamai standus, kad vyniotinis nesuirtų, todėl majonezo nepadauginkite.

6. Atvėsusį omletą iš pergamentinio popieriaus perkelkite ant paprastos maistinės plėvelės. Tada šaukštu ant pagrindo paviršiaus išdėliokite įdarą ir tolygiai paskirstykite. Tvirtai susukite ritinį, laikydami už plėvelės. Tačiau stenkitės tai daryti kuo atidžiau, kad omletas nesuplyštų. Vyniojimui patogu naudoti bambukinį kilimėlį.

REKLAMA

7. Susuktą vyniotinį įdėkite į šaldytuvą bent valandai, kad šis gerai sustingtų. Sustingusį vyniotinį galima išvynioti iš maistinės plėvelės, pjaustyti griežinėliais ir patiekti (ar patiekti nepjaustytą, kad geriau matytųsi jūsų sukurtas ornamentas).

REKLAMA

Kaip matote, paruošti įdarytą sūrio vyniotinį nėra sudėtinga! Neabejotinai, užkandis „Snieguolė“ patiks visiems svečiams. Originalus jo raštas papuoš bet kokią šventę. Be to, artėja Naujųjų metų šventės, o tai reiškia, kad šis receptas gali būti labai naudingas. Verta išbandyti ir išsisaugoti receptą!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].