Sezoniniai daržovių patiekalai – būtini ant jūsų stalo! Skaniems sezoniniams baklažanų troškiniams jums reikia paprasčiausių ingredientų. Aromatingas prinokusių pomidorų padažas puikiai papildys troškinį. Šio patiekalo privalumas yra tas, kad jį galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Abiem atvejais jis bus nepaprastai skanus!

REKLAMA

Mes šiam receptui naudojome 22 cm x 11 cm kepimo formą.

REKLAMA

Ingredientai

  • baklažanas – 1 vnt. (300-320 g),
  • saldžioji raudonoji paprika – 1 vnt. (180-200 g),
  • svogūnas – 1 vnt. (120 g),
  • česnakai – 3 skiltelės,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • kefyras – 100 g,
  • soda – 0,5 šaukštelio,
  • druska – 0,5 šaukštelio,
  • malti pipirai pagal skonį,
  • kukurūzų krakmolas – 90 g (3 šaukštai su kaupu).

Ingredientai padažui

  • pomidorai – 2 vnt. (200 g),
  • petražolės (ar bet kokie žalumynai) – 20–30 g,
  • česnakai – 2 skiltelės,
  • druska – 2 žiupsneliai,
  • malti pipirai pagal skonį,
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Baklažanus nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Paprikas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Paruoštas daržoves sudėkite į gilų dubenį. Kad troškinys būtų geros konsistencijos, į daržoves įmuškite vieną kiaušinį.

REKLAMA

Į dubenį supilkite kefyrą, druską, sodą, maltus pipirus, kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite visus ingredientus.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Daržoves sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.

REKLAMA

Padažui paruošti skirtus pomidorus nulupkite: padarykite kryžiaus formos įpjovas ir užpilkite verdančiu vandeniu, minutei palikite pomidorus verdančiame vandenyje, o tada nulupkite.

REKLAMA

Išimkite vidinę pomidorų dalį (sėklas), palikite tik minkštimą ir supjaustykite mažais kubeliais. Į pomidorus suberkite pjaustytas žoleles, česnaką, druską, pipirus ir pagardinkite alyvuogių ar kitu aliejumi.

REKLAMA

Šiek tiek atvėsusį troškinį supjaustykite porcijomis, užpilkite padažu ir patiekite.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Žingsnis po žingsnio, kaip gaminti skanų baklažanų troškinį su padažu, žiūrėkite vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].