1. Vengriškas guliašas

Reikės :

1 kg jautienos

1 paprikos

1 svogūnas

5 skiltelės česnako

2 šaukštai augalinio aliejaus

1 baziliko lapai

¾ arbatinio šaukštelio druskos

¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

3 šaukšteliai čili paprikos

300 ml jautienos sultinio (gali būti sultinys kubeliais) arba vanduo

3 šaukštai pomidorų pastos

Gaminimas :

Jautiena supjaustykite kubeliais 3-4 cm pločio, bet papriką ir svogūnus – smulkiais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

Įkaitinkite gilią keptuvę arba didelį puodą. Pakepkite svogūnus ir papriką 5-6 minutes. Tuomet, suberkite bazilikų lapus ir česnaką, kepkite apie 1 minutę.

Keptuvėje apkepkite jautieną. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir čili paprikos.

Kepkite 5 minutes. Supilkite pomidorų pastą. Kai užvirs, primažinkite kaitrą ir 1,5-2 val. troškinkite.

2. Rusiškas jautienos guliašas

Reikės :

500 g jautienos

1 svogūnas

1 šaukštelis augalinio aliejaus

2 šaukštai sviesto

2 šaukštai miltų

1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos

1 l vandens

1 baziliko lapai

Druskos ir pipirų – pagal skonį

Gaminimas :

Jautieną supjaustykite, apie 3 cm pločio gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitintą keptuvę suberkite svogūnus ir kepkite 6-7 minutes. Sviestą su miltais ištirpdykite atskiroje keptuvėje, kol jis taps tamsiai rudos spalvos.

Supikite pomidorų pastą ir pakaitinkite dar 1–5 minutes. Įpilkite 2 šaukštus vandens, gerai sumaišyti, kad neliktų gumuliukų.

Paruoštą pomidorų padažą supilkite ant mėsos ir dar kartą užpilkite vandens. Suberkite bazilikus, druską ir pipirus. Troškinkite uždengę apie 1,5 val.

3. Morkos su jautiena

Reikės :

500 g jautienos

2 svogūnai

kelios morkos

1 saliero stiebas

1 česnako skiltelė

įvairių prieskoninių žolelių

3 šaukšteliai paprikos

1 arbatinis šaukštelis raudonėlio arba mairūno

½ šaukštelio kmynų

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis augalinio aliejaus

3 šaukšteliai miltų

1 baziliko lapai

3-4 apvalūs juodieji pipirai

120 ml raudonojo vyno

1 litro jautienos sultinio (gali būti sausas, kubeliais) arba vanduo

Gaminimas :

Supjaustykite jautieną 3-4 cm pločio kubeliais, supjaustykite morkas ir susmulkinkite daržoves. Susmulkinkite česnaką.

Susmulkinkite prieskonines žoleles. Sumaišykite paprikas su raudonėliu ir kmynais. Suberkite į plastikinį maišelį ir užšaldykite 20-30 minučių.

Įkaitinkite keptuvę ar didelį puodą ant vidutinės kaitros. Supjaustytus svogūnus, morkas ir salierą kepkite apie 5-7 minutes.

Tada suberkite jautieną ir miltus, kepkite kol jie yra pagels. Visada maišykite.

Į keptuvę suberkite bazilikus ir juoduosius pipirus. Supilkite vyną ir sultinį.

Atkreipkite dėmesį, kad mėsa su daržovėmis turi būti visiškai užpilti skysčiais. Jei sultinio nepakanka, galima įpilti šiek tiek vandens.

Kai viskas užverda, uždėkite dangtį ir dar virkite apie 1 valandą Papuoškite patiekalą žalumynais.

4. Bulvės ir morkos užlietos jautiena

Reikės:

700 g jautienos

1 morkos

5-6 vidutinės bulvės

2 svogūnai

2 arbatiniai šaukšteliai sviesto

1 šaukštelis kmynų

2 šaukštai paprikos

2 šaukštai miltų

maltų pipirų

500 ml jautienos sultinio (gali būti kubeliais) arba vandens

2 šaukštai pomidorų pastos

Gaminimas:

Susmulkinkite jautieną maždaug 3 cm kubeliais, supjaustykite morkas ir bulves stambiais gabaliukais. Supjaustykite svogūną.

Pasiruoškite gilią keptuvę arba didesnį puodą, supilkite augalinį aliejų ir pakepkite svogūnus 3-5 minutes, tada suberkite kmynus.

Į jautieną suberkite miltus, druską ir pipirus, viską suberkite ant svogūnų ir kepkite 2-3 minutes.

Paskui, supilkite pomidorų pastą ir sudėkite bulves bei morkas. Kai užvirs, uždenkite, ir troškinkite nuo 1,5 iki 2 valandų.

5. Jautiena su šonine

Reikės:

1 kg jautienos

3 svogūnai

1 morkos

Šiek tiek lapinių daržovių

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis miltų

100 g šoninės

6 skiltelės česnako

1 šaukštelis augalinio aliejaus

2 šaukštai pomidorų pastos

2 arbatiniai šaukšteliai saldžiosios paprikos

1 arbatinis šaukštelis anyžių miltelių

4 baziliko lapai

1200 ml vandens

Gaminimas :

Jautieną supjaustyti apie 4 cm kubeliais, susmulkinti svogūnus. Paimkite citrinos žievelę ir sutarkuoti. Supjaustyti lapines daržoves.

Daržoves ir pjaustytą mėsą ir apibarstykite miltais. Supjaustykite šoninę ir česnakus peiliu arba smulkintuvu.

Gilioje keptuvėje ar didesniame puode ant vidutinės kaitros, įkaitinkite aliejų. Kepkite jautieną 6-8 minutes, kad jautiena būtų  apkepusi.

Jei mėsos yra daug, ją galima iškepti per kelis sykius. Iškepus išimkite mėsą. Likę ingredientai kepami su česnakais maždaug 3-4 minutes.

Sudėjus pomidorų pastą, pakepkite dar 1–2 minutes. Į paruoštas daržoves suberkite jautieną, papriką, anyžių, baziliko lapų, citrinos žievelės ir 1 litrą virinto vandens.

Troškinkite apie 1 valandą uždengę, ant nedidelės kaitros. Tada suberkite svogūną ir likusį karštą vandenį, dar patroškinkite 30 minučių.

Paruoštą patiekalą sudėkite į lėkštes ir papuoškite daržovėmis.

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].