1. Vengriškas guliašas

REKLAMA

Reikės :

1 kg jautienos

REKLAMA

1 paprikos

REKLAMA

1 svogūno

REKLAMA

5 skiltelių česnako

REKLAMA

2 šaukštų augalinio aliejaus

REKLAMA

1 baziliko lapelio

REKLAMA

¾ arbatinio šaukštelio druskos

REKLAMA

¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

REKLAMA

3 šaukštelių čili miltelių

REKLAMA

300 ml jautienos sultinio (gali būti sultinys kubeliais) arba vandens

REKLAMA

3 šaukštų pomidorų pastos

REKLAMA

Gaminimas :

Jautiena supjaustykite kubeliais 3-4 cm pločio, bet papriką ir svogūnus – smulkiais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

REKLAMA

Įkaitinkite gilią keptuvę arba didelį puodą. Pakepkite svogūnus ir papriką 5-6 minutes. Tuomet suberkite bazilikų lapelius ir česnakus, kepkite apie 1 minutę.

REKLAMA

Keptuvėje apkepkite jautieną. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir čili miltelių.

REKLAMA

Kepkite 5 minutes. Supilkite pomidorų pastą. Kai užvirs, primažinkite kaitrą ir 1,5-2 val. troškinkite.

REKLAMA

2. Rusiškas jautienos guliašas

Reikės :

500 g jautienos

REKLAMA

1 svogūno

REKLAMA

1 šaukštelio augalinio aliejaus

REKLAMA

2 šaukštų sviesto

REKLAMA

2 šaukštų miltų

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio pomidorų pastos

REKLAMA

1 l vandens

REKLAMA

1 baziliko lapelio

REKLAMA

Druskos ir pipirų – pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas :

Jautieną supjaustykite apie 3 cm pločio gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.

REKLAMA

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitintą keptuvę suberkite svogūnus ir kepkite 6-7 minutes. Sviestą su miltais ištirpdykite atskiroje keptuvėje, kol jie taps tamsiai rudos spalvos.

REKLAMA

Supilkite pomidorų pastą ir pakaitinkite dar 1–5 minutes. Įpilkite 2 šaukštus vandens, gerai sumaišyti, kad neliktų gumuliukų.

REKLAMA

Paruoštą pomidorų padažą supilkite ant mėsos ir dar kartą užpilkite vandens. Suberkite bazilikus, druską ir pipirus. Troškinkite uždengę apie 1,5 val.

REKLAMA

3. Jautiena su morkomis

REKLAMA

Reikės :

500 g jautienos

REKLAMA

2 svogūnų

REKLAMA

kelių morkų

REKLAMA

1 saliero stiebo

REKLAMA

1 česnako skiltelės

REKLAMA

įvairių prieskoninių žolelių

REKLAMA

3 šaukštelių paprikos miltelių

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio raudonėlio arba mairūno

REKLAMA

½ šaukštelio kmynų

REKLAMA

1 šaukštelio druskos

REKLAMA

1 šaukštelio augalinio aliejaus

REKLAMA

3 šaukštelių miltų

REKLAMA

1 baziliko lapelio

REKLAMA

3-4 žirnelių juodųjų pipirų

REKLAMA

120 ml raudonojo vyno

REKLAMA

1 litro jautienos sultinio (gali būti kubeliais) arba vandens

REKLAMA

Gaminimas :

Supjaustykite jautieną 3-4 cm pločio juostelėmis, supjaustykite morkas ir susmulkinkite daržoves. Susmulkinkite česnaką.

REKLAMA

Susmulkinkite prieskonines žoleles. Sumaišykite paprikas su raudonėliu ir kmynais. Suberkite viską į plastikinį maišelį ir pašaldykite 20-30 minučių.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę ar didelį puodą ant vidutinės kaitros. Supjaustytus svogūnus, morkas ir salierą kepkite apie 5-7 minutes.

REKLAMA

Tada suberkite jautieną ir miltus, ir kepkite, kol jie yra pagels. Visada maišykite.

REKLAMA

Į keptuvę suberkite bazilikus ir juoduosius pipirus. Supilkite vyną ir sultinį.

REKLAMA

Atkreipkite dėmesį, kad mėsa su daržovėmis turi būti visiškai užpilti skysčiais. Jei sultinio nepakanka, galima įpilti šiek tiek vandens.

REKLAMA

Kai viskas užverda, uždėkite dangtį ir dar virkite apie 1 valandą Papuoškite patiekalą žalumynais.

REKLAMA

4. Bulvės ir morkos su jautiena

Reikės:

700 g jautienos

REKLAMA

1 morkos

REKLAMA

5-6 vidutinių bulvių

REKLAMA

2 svogūnų

REKLAMA

2 arbatinių šaukštelių sviesto

REKLAMA

1 šaukštelio kmynų

REKLAMA

2 šaukštų paprikos miltelių

REKLAMA

2 šaukštų miltų

REKLAMA

maltų pipirų

REKLAMA

500 ml jautienos sultinio (gali būti kubeliais) arba vandens

REKLAMA

2 šaukštų pomidorų pastos

REKLAMA

Gaminimas:

Susmulkinkite jautieną maždaug 3 cm juostelėmis, supjaustykite morkas ir bulves stambiais gabaliukais. Supjaustykite svogūną.

REKLAMA

Pasiruoškite gilią keptuvę arba didesnį puodą, supilkite augalinį aliejų ir pakepkite svogūnus 3-5 minutes, tada suberkite kmynus.

REKLAMA

Į jautieną suberkite miltus, druską ir pipirus, viską suberkite ant svogūnų ir kepkite 2-3 minutes.

REKLAMA

Paskui supilkite pomidorų pastą ir sudėkite bulves bei morkas. Kai užvirs, uždenkite, ir troškinkite nuo 1,5 iki 2 valandų.

REKLAMA

5. Jautiena su šonine

REKLAMA

Reikės:

1 kg jautienos

REKLAMA

3 svogūnų

REKLAMA

1 morkos

REKLAMA

Šiek tiek lapinių daržovių

REKLAMA

1 šaukštelio druskos

REKLAMA

1 šaukštelio miltų

REKLAMA

100 g šoninės

REKLAMA

6 skiltelių česnakų

REKLAMA

1 šaukštelio augalinio aliejaus

REKLAMA

2 šaukštų pomidorų pastos

REKLAMA

2 arbatinių šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio anyžių miltelių

REKLAMA

4 baziliko lapelių

REKLAMA

1200 ml vandens

REKLAMA

Gaminimas :

Jautieną supjaustyti apie 4 cm juostelėmis, susmulkinti svogūnus. Paimkite citrinos žievelę ir sutarkuoti. Supjaustyti lapines daržoves.

REKLAMA

Daržoves ir pjaustytą mėsą apibarstykite miltais. Supjaustykite šoninę, česnakus susmulkinkite su peiliu arba su smulkintuvu.

REKLAMA

Gilioje keptuvėje ar didesniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Kepkite jautieną 6-8 minutes, kad būtų  apkepusi.

REKLAMA

Jei mėsos yra daug, ją galima iškepti per kelis kartus. Iškepus išimkite mėsą. Likę ingredientai kepami su česnakais maždaug 3-4 minutes.

REKLAMA

Sudėjus pomidorų pastą, pakepkite dar 1–2 minutes. Į paruoštas daržoves suberkite jautieną, papriką, anyžius, baziliko lapelius, citrinos žievelę ir 1 litrą virinto vandens.

REKLAMA

Troškinkite apie 1 valandą uždengę, ant nedidelės kaitros. Tada suberkite svogūnus ir likusį karštą vandenį, dar patroškinkite 30 minučių.

REKLAMA

Paruoštą patiekalą sudėkite į lėkštes ir papuoškite daržovėmis.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].