Šis pagal „YouTube“ kanalo receptą paruošiamas desertas yra toks skanus, kad norėsis jį ruošti vėl ir vėl. Biskvitas, skanus kremas ir gaivūs vaisiai yra puikus skonių mišinys vasarai!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 60 g cukraus
  • vanilinio cukraus pagal skonį
  • apie 70 g paprastų miltų
  • 1/3 šaukštelio kepimo miltelių
  • 20 ml augalinio aliejaus

Kremui:

  • 600 g grietinės / natūralaus jogurto
  • 350 g varškės
  • vanilinio cukraus
  • 150 g cukraus
  • 130 g vandens + 20 g želatinos
  • maždaug 700 g vaisių: vyšnių, serbentų ar kitų vasariškų uogų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Šiam desertui naudojami kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, todėl prieš ruošdami juos išimkite iš šaldytuvo.

  1. Paruoškite biskvitą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite cukraus, druskos ir vanilinio cukraus.

Plakite rankiniu maišytuvu nedideliu greičiu, palaipsniui didindami greitį.

REKLAMA

Plakite 4-5 minutes, kol gausite kreminę ir purią putų konsistenciją.

REKLAMA
  1. Per du kartus suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Lėtai maišykite mentele iš apačios į viršų, kol miltai bus visiškai išmaišyti.

Pabaigoje įpilkite aliejaus ir toliau maišykite lėtais judesiais, kad tešla būtų puri ir nesukristų.

REKLAMA

  1. Tešlą dėkite į 20 x 20 cm dydžio kepimo formą su nuimamomis šoninėmis sienelėmis, kurią prieš tai išklokite kepimo popieriumi.

Kelis kartus padaužykite formą į stalą, kad pašalintumėte oro burbuliukus ir įdėkite į orkaitę.

REKLAMA

  1. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių ir kepimo metu neatidarykite durelių.

Praėjus kepimo laikui, išimkite formą iš orkaitės ir su mediniu pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas yra gerai iškepęs.

REKLAMA

  1. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Išimkite iš formos. Pašalinkite ir kepimo popierių, leiskite biskvitui visiškai atvėsti.

REKLAMA
  1. Paruoškite kremą. Želatiną išmirkykite 100 ml karšto vandens ir leiskite kelias minutes išbrinkti.
  2. Į dubenį įpilkite grietinę, varškę ir cukrų.

Plakite rankiniu trintuvu, kol gausis vienalytės konsistencijos masė.

REKLAMA
  1. Jei pageidaujate, galite įdėti daugiau grietinės ir mažiau varškės, arba atvirkščiai.

Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ji ištirps.

REKLAMA
  1. Kadangi temperatūra tarp želatinos ir grietinės skiriasi, į želatinos dubenį įpilkite 2-3 šaukštus grietinės ir išmaišykite.

Tada visas mišinys turi būti įpilamas į likusį kremą.

REKLAMA
  1. Galutiniam deserto paruošimui į dubenį įdėkite apie 150 – 200 g grietinės.

Likusį kremą kurį laiką padėkite į šaldytuvą, tada išplakite iki vienalytės konsistencijos.

REKLAMA
  1. Įpilkite kubeliais pjaustytų vyšnių ir serbentų, švelniai sumaišykite, kad vaisiai išliktų sveiki.

  1. Biskvitą įdėkite į formą, kraštus išklokite specialia torto plėvele ir sluoksniuokite kremą.

Gerai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių. Per tą laiką kremas turėtų gražiai sustingti.

REKLAMA

  1. Po 20 minučių išimkite formą iš šaldytuvo, ant viršaus užpilkite likusį kremą ir tolygiai paskleiskite, pakreipdami formą į skirtingas puses.

REKLAMA
  1. Masę vėsinkite dar 6 valandas. Per tą laiką desertas bus pakankamai sukietėjęs.

Išimkite jį iš šaldytuvo, nuimkite kraštus ir perkelkite į serviravimo lėkštę.

Peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

REKLAMA

  1. Desertas gali būti patiekiamas taip arba galite papuošti jį, pavyzdžiui, su plakta grietinėle ir vaisiais, arba su mėtų lapeliais.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].