Krevetės, sultingi vyšniniai pomidorai ir avokadas yra išbandyta klasika visoms amžiaus grupėms. Salotos atrodo gražiai ir spalvų gama pakerės jūsų svečius.

REKLAMA

Sudėtis 4 porcijoms:

REKLAMA

krevetės – 300 gramų;

REKLAMA

vyšniniai pomidorai – 6 vnt.;

REKLAMA

avokadai 2 vnt.;

REKLAMA

citrinos sultys 1-2 šaukšteliai;

REKLAMA

4 lapai salotų;

REKLAMA

kelios šakelės krapų.

REKLAMA

Padažui:

REKLAMA

natūralus jogurtas – 70 gramų;

REKLAMA

obuolių sidro actas 6% – 2 šaukšteliai;

REKLAMA

česnakai ir gvazdikėliai (pagal skonį);

REKLAMA

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Atšildykite užšaldytas krevetes, išvalykite ir nusausinkite. Jei krevetės yra su lukštais, juos nulupkite.

REKLAMA

Krevetes užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, po to dar jas  pavirkite  vandenyje 1-2 minutes.

REKLAMA

Nuplaukite ir nusausinkite salotas ir krapus.

REKLAMA

Nulupkite avokadus, supjaustykite juos per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite mažais kubeliais. Kubelius apipilkite citrinos sultimis.

REKLAMA

Supjaustykite vyšninius pomidorus į ketvirčius.

REKLAMA

Susmulkinkite krapus.

REKLAMA

Sumaišykite natūralų jogurtą, susmulkintą česnaką, obuolių sidro actą, druską ir pipirus mažame dubenyje.

REKLAMA

Į gilų dubenį įdėkite krevetes, avokadus, vyšninius pomidorus ir krapus. Supilkite padažą ir viską sumaišykite.

REKLAMA

Salotų lapus sudėkite ant viršaus.

REKLAMA

Jei įmanoma, prieš patiekdami atvėsinkite salotas.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].