Gaminti galite su bet kokiomis uogomis!

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA
  • miltai – 200 g
  • varškė – 130 g
  • cukrus – 70 g
  • pienas – 5 valgomieji šaukštai
  • augalinis aliejus – 5 valgomieji šaukštai
  • kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai.

Užpildas:

  • uogos – 300 g
  • riebi grietinė – 300 g
  • cukrus – 65 g
  • krakmolas – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • vanilinis cukrus – 1 pakelis.

Gaminimas:

REKLAMA
  1. Į (24 cm) formos dugną patiesiame kepimo popierių, išteptą sviestu, šonus patepame aliejumi ir lengvai pabarstome miltais.
  2. Sumaišome visus tešlos ingredientus, iškočiojame apskritimą ir dedame į formą, formuodami šonus.
  3. Atskirai sumaišykite grietinę, cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir kiaušinius.
  4. Ant viršaus užpilkite pasigamintą grietinės kremą ir paskleiskite atitirpintas uogas.
  5. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje, apie 40 minučių.
  6. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir palikite pastovėti šaldytuve, kad kremas sukietėtų.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].