Paprastai paruošiamos varškės spurgos sužavės kiekvieną, mėgstantį pasilepinti desertu. Šis receptas išsiskiria savo paprastumu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 5 šaukštelių cukraus
  • 250 g riebios varškės
  • 5 šaukštų kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • Cukraus pudros
  • Aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

✔ Varškę pertrinkite per metalinį sietą. Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinį, išplakite su cukrumi ir cinamonu.

✔ Minkykite tešlą, iš jos iškočiokite  „dešrelę“, supjaustykite mažais gabalėliais ir suformuokite iš jų rutuliukus.

REKLAMA

✔ Puode įkaitinkite aliejų iki 160–180 C laipsnių ir į jį panardinkite spurgas. Kai spurgytės paruduos, jas išimkite, ir padėkite ant popierinių rankšluosčių.

✔ Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su džemu, desertiniu padažu ar medumi.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].