Varškės spurgos yra puikus skanėstas prie šiltos arbatos. Rekomenduojame išbandyti šį receptą ir pasidaryti spurgų patiems!
REKLAMA
Ingredientai:
- varškė – 500 g;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- miltai – 300-400 g;
- vanilinis cukrus – pakelis;
- cukrus – 9-12 valgomųjų šaukštų;
- druska – žiupsnelis;
- soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- actas – sodai nugesinti;
- cukraus pudra – papuošimui;
- augalinis aliejus.
REKLAMA
Gaminimas:
Varškę sutrinkite su vaniliniu cukrumi. Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, sudėkite actu gesintą sodą. Į kiaušinių masę pakaitomis berkite varškę su cukrumi ir persijotus miltus. Minkykite tešlą.
REKLAMA
Vandeniu sudrėkintomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus ir virkite juos aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Paruoštas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius, tada apibarstykite jas cukraus pudra. Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.