Varškės sausainiai. Greitas ir labai skanus receptas!

Varškės sausainiai daugeliui primena vaikystę. Juos dažnai kepdavo daugelio močiutės, kai anūkai atvykdavo pas jas atostogauti. Prisiminkite šį tobulą skonį.

REKLAMA

Minkšti sukučiai su cukraus pluta gerai dera su arbata, kava, kakava, pienu. Namuose pasigaminti varškės sausainius nesunku, tačiau jie stebuklingai greitai dingsta iš lėkštės.

Varškės sausainiai

REKLAMA

Jums reikės:

  • 150 g miltų
  • 200 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite varškę su kiaušiniais, cukrumi, druska, alyvuogių aliejumi ir pienu. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.

Varškės sausainiai

REKLAMA

Iš minkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo, susukite į dešrą ir padalinkite į 14 dalių. Iš kiekvienos dalies padarykite po pailgą ritinėlį, kurio ilgis yra apie 16 centimetrų. Suvyniokite jį iš dviejų pusių spirale.

REKLAMA

Kiekvieną sausainį apibarstykite cukrumi. Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Varškės sausainiai

REKLAMA

Varškės sausainiai paruošti! Kaip matote, norint paruošti šiuos sausainius, nereikia specialių kulinarinių įgūdžių. O šiuos sausainius valgo net tie, kurie nemėgsta varškės.

Varškės sausainiai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].