Šie minkšti varškės sausainukai yra nuostabus skanėstas, kuris visada bus laukiamas ant stalo. Žiemą ir šaltą rudenį šie naminiai sausainukai puikiai tiks prie karštos arbatos ar kavos. Karštu vasaros metu jie labai tiks prie bet kokio vasariško šalto gėrimo. Norint juos pagaminti, nereikės daug cukraus. O ypač išrankios namų šeimininkės galės apskritai atsisakyti cukraus gaminant šį skanėstą.

REKLAMA

Todėl mes su jumis norime pasidalinti paprastu subtilių sausainių receptu. Jums reikės tik pačių paprasčiausių ingredientų, net vaikai galės jų pasigaminti, o rezultatas nustebins ne tik gardžia išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu. Net jei nuspręsite visiškai atsisakyti cukraus.

ŠVELNŪS VARŠKĖS SAUSAINUKAI

REKLAMA

Sudedamosios dalys

  • 250 g varškės
  • 200 g miltų
  • 80 g sviesto
  • 2 šaukštai cukraus (nebūtina)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Truputis cinamono (nebūtina)

Gaminimo būdas

REKLAMA

Į atskirą dubenį sudėkite ištirpintą sviestą, cukrų, druską ir varškę. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tada suberkite juos dalimis įmaišydami į varškės masę. Išminkykite minkštą ir tolygią tešlą. Tada įdėkite tešlą į maišelį ir palikite šaldytuve 15 minučių.

REKLAMA

Atšaldytą tešlą padalykite per pusę. Kiekvieną pusę plonai iškočiokite iki 2-3 mm storio.

REKLAMA

Pjaustykite konditeriniu voleliu arba picos pjaustykle. Pirmiausia nupjaukite tešlos kraštus, kad gautųsi didelis stačiakampis. Tada supjaustykite tešlą vienodomis juostelėmis.

REKLAMA

Kiekvieną tešlos juostelę apibarstykite cinamonu ir cukrumi, o po to susukite į ritinėlius. Sudėkite sausainėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

REKLAMA

Beliks pabarstyti paruoštus sausainukus cukraus pudra ir patiekti ant stalo. Mėgaukitės jų maloniu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Šie švelnūs varškės sausainukai bus labai skanūs ir aromatingi, o jų gaminimas nepareikalaus daug jūsų laiko. Todėl šį receptą verta išbandyti kiekvienai namų šeimininkei, mėgstančiai paprastus, bet labai skanius desertus.

Nepamirškite pasidalyti savo nuomone apie šiuos sausainukus komentaruose. Taip pat parašykite, kodėl mėgstate varškės kepinius. O jei nemėgstate, irgi parašykite, kodėl?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].