Skanaus vasariško pyrago, kuris jums niekada nenusibos, receptas! Skanus naminis pyragas su varške pagal skaitytojos Marijos receptą.

REKLAMA

Jis labai minkštas, skanus ir jam galima naudoti bet kokius šviežius ar konservuotus vaisius.

REKLAMA

Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje!

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 250 g varškės – birios
  • 250 g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 1 vanilinio cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 250 g pusiau rupių miltų
  • 1 kepimo miltelių

Taip pat:

REKLAMA
  • Vaisių
  • Cukraus pudros pabarstymui

  • Braškių

Arba kitų vaisių, jei norite:

REKLAMA
  • Aviečių
  • Abrikosų
  • Gervuogių uogų
  • Serbentų
  • Konservuotų vaisių

Paruošimas:

Dubenyje išplakite cukrų, kiaušinius ir vanilę.

REKLAMA

Palaipsniui supilkite aliejų ir plakite.

REKLAMA

Į tešlą įmaišykite varškę.

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Galiausiai suberkite persijotus miltus, į kurių masę įmaišėte kepimo miltelius.

REKLAMA

Supilkite tešlą ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos klasikinės kepimo formos.

Ant tešlos viršaus sudėkite pasirinktus vaisius.

REKLAMA

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kepimo laikas – maždaug 25 minutės (priklausomai nuo orkaitės).

Palikite pyragą atvėsti.

REKLAMA

Ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Pyragas skanus ir su kitais vaisiais, pavyzdžiui, mandarinais, avietėmis ar kitais.

Jei naudojate konservuotus vaisius, rekomenduoju į tešlą nedėti cukraus.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].