Niūriomis rudens dienomis yra ypač smagu sėdėti draugiškoje kompanijoje ir mėgautis puodeliu karštos arbatos su kvapniais naminiais pyragais. Vienas iš tokių desertų gali būti varškės pyragas su šokolado rutuliukais.

Sudėtis

Tešlai:

200 g sviesto

150 g cukraus

350 g miltų

5 g kepimo miltelių

2 šaukštai kakavos

1 kiaušinis

Varškės įdarui:

500 g varškės

150 g sviesto (minkšto)

150 g cukraus

vanilės esencijos

vienos citrinos žievelės

4 kiaušiniai

1 pakelis vanilinio pudingo (40 g)

Papuošimui:

cukraus pudros

Gaminimas:

Išmaišykite visus tešlos ingredientus. Atidėkite 1/3 gautos masės ir apvyniokite maistine plėvele.

 

Likusią tešlos dalį sudėkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo indą (25 cm skersmens).

Tvirtai paspauskite tešlą išilgai formos dugno ir išilgai sienelių, sudarydami deserto pagrindą.

 

Kruopščiai sumaišykite visus įdaro ingredientus.

Tolygiai paskirstykite per visą būsimo pyrago paviršių.

Iš likusios tešlos suformuokite mažus rutuliukus, kuriuos reikia dėti ant varškės įdaro. Dėmesio: rutuliukų nereikia įmaišyti į įdarą, jie turi likti ant viršaus. Tešlos kraštus pirštais sulenkite iki įdaro lygio.

Kepkite desertą 160 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis

Nemokamai užsiprenumeruokite ir pirmieji gaukite mūsų naujausius straipsnius bei nuotraukas

👇

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].