Niūriomis rudens dienomis yra ypač smagu sėdėti draugiškoje kompanijoje ir mėgautis puodeliu karštos arbatos su kvapniais naminiais pyragais. Vienas iš tokių desertų gali būti varškės pyragas su šokolado rutuliukais.

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

200 g sviesto

150 g cukraus

REKLAMA

350 g miltų

5 g kepimo miltelių

REKLAMA

2 šaukštai kakavos

1 kiaušinis

REKLAMA

Varškės įdarui:

500 g varškės

150 g sviesto (minkšto)

REKLAMA

150 g cukraus

vanilės esencijos

REKLAMA

vienos citrinos žievelės

4 kiaušiniai

REKLAMA

1 pakelis vanilinio pudingo (40 g)

Papuošimui:

cukraus pudros

REKLAMA

Gaminimas:

Išmaišykite visus tešlos ingredientus. Atidėkite 1/3 gautos masės ir apvyniokite maistine plėvele.

REKLAMA

 

Likusią tešlos dalį sudėkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo indą (25 cm skersmens).

REKLAMA

Tvirtai paspauskite tešlą išilgai formos dugno ir išilgai sienelių, sudarydami deserto pagrindą.

REKLAMA

 

REKLAMA

Kruopščiai sumaišykite visus įdaro ingredientus.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite per visą būsimo pyrago paviršių.

REKLAMA

Iš likusios tešlos suformuokite mažus rutuliukus, kuriuos reikia dėti ant varškės įdaro. Dėmesio: rutuliukų nereikia įmaišyti į įdarą, jie turi likti ant viršaus. Tešlos kraštus pirštais sulenkite iki įdaro lygio.

REKLAMA

Kepkite desertą 160 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].