Lenkiški varškės pyragai yra žinomi visoje Europoje. Vietinės šeimininkės šiuos skanėstus ruošia taip meistriškai ir įvairiai, kad  kas kartą galime išbandyti vis kitą receptą. Šį kartą siūlome išbandyti pyragą su varške ir kondensuotu pienu, kuris tikrai nudžiugins kiekvieną smaližių.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 100 g sviesto
  • 3 v. š. cukraus
  • 2 v. š. kakavos miltelių
  • 50 g grietinės
  • 210 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 300 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 5 v. š. virto kondensuoto pieno
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 a. š. vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į gilų dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Įberkite cukraus ir kakavos. Gerai išmaišykite. Įpilkite grietinės ir dar kartą išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą rankomis. Apvyniokite plastikine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Į gilų indą dėkite varškę ir kondensuotą pieną, suberkite kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius. Viską gerai išplakite.

REKLAMA

Du trečdalius tešlos dėkite į kepimo formą, sulyginkite kraštus. Ant viršaus pilkite įdarą.

REKLAMA

Ant viršaus tarkuokite likusią tešlos dalį (taip pat galima daryti ir daugiau pyrago sluoksnių).

REKLAMA

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].