Labai kvapnus ir gardus pyragas. Tinka tiems, kurie pritingi kepti!

REKLAMA

Sudėtis

Tortui:

250 g sausainių

150 g sviesto

REKLAMA

50 g cukraus

50 g grietinės

REKLAMA

Įdarui:

1 apelsino sultys

2 dideli apelsinai

REKLAMA

250 g varškės

150 g cukraus

REKLAMA

150 ml grietinėlės

Papuošimui:

2 apelsinai

REKLAMA

1 pakelis želatinos

Gaminimas:

Į formą sudėkite apelsino gabalėlius, užpildykite želatina, paruošta taip, kaip nurodyta ant pakelio.

REKLAMA

Sutrupinkite sausainius, sumaišykite su cukrumi ir ištirpintu sviestu, supilkite grietinę.

Gautą mišinį supilkite į apvalią 25 cm skersmens formą su nuimamomis sienelėmis, gerai suspauskite šaukštu ir padėkite į šaltą vietą maždaug 15-20 minučių.

REKLAMA

Įdarui sutrinkite varškę su cukrumi, supilkite apelsinų sultis ir sudėkite apelsino griežinėlius. Maišykite 2-3 minutes. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške.

REKLAMA

Išimkite pyragą iš šaldytuvo, sudėkite įdarą ir vėl padėkite į šaldytuvą 10 minučių. Kai pyragas atšals, uždėkite jį ant apelsinų, užpiltų želatina, ir palikite 10 minučių. Apverskite lėkštę. Po to pyragą galima pjaustyti.

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].