Puikus česnako lazdelių receptas iš „YouTube“ kanalo. Puikiai tiks vakarėliui ar vasaros šventei!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Dviejų kepimo skardų  22cmx17cm (2-4 žmonėms)

Tešlai:

REKLAMA
  • 200 g paprastų miltų
  • Sausų mielių 5 g (0,5 šaukšto)
  • 8 g (1 šaukšto) cukraus
  • 4 g (0,5 šaukšto) druskos
  • 15 g (2 šaukštų) alyvuogių aliejaus kepimui
  • 120 ml drungno vandens

Česnako padažui:

  • 10 g (0,5 šaukšto) susmulkinto česnako
  • 20 g (2 šaukštų) lydyto nesūdyto sviesto
  • 30 g tepamo sūrio (1 didelio šaukšto)

Ant viršaus:

REKLAMA
  • 280 g mocarelos sūrio
  • Parmezano sūrio
  • Raudonėlio, petražolių (neprivaloma)

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Mieles sumaišykite su cukrumi ir su šiltu vandeniu.

REKLAMA

Miltus sumaišykite su druska ir įpilkite mieles, sumaišytas su vandeniu ir cukrumi.

REKLAMA

Kai paruošite tešlą, įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Paruoškite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite česnako, sūrio ir sviesto padažą.

REKLAMA

Iškočiokite pakilusią tešlą ir apvoliokite ant miltais pabarstytos lentos.

REKLAMA

Ištepkite padažu su česnaku.

REKLAMA

Pabarstykite tiek sūriu, tiek raudonėliu.

REKLAMA

Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite.

REKLAMA

Kepkite 210 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].