Užtepėlė idealiai dera su sumuštinių duona ir skrebučiais. Šią užtepėlę kartas nuo karto ruošiu jau 25 metus, ir ji man vis dar nepabodo.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • Baltos duonos arba batono
  • 200 g bulvių
  • 3 kiaušinių
  • 60 g sviesto
  • Druskos
  • 1/2 š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 arb. š. garstyčių
  • Svogūnų

Taip pat galite įdėti petražolių ar kitų žolelių.

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kietai išvirkite kiaušinius.

REKLAMA

Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite batono arba baltos duonos riekeles.

REKLAMA

Nuskuskite ir supjaustykite bulves.

REKLAMA

Išvirkite pasūdytame vandenyje.

Į kokteilinę ar kitą talpyklą, kurioje trinsite produktus, sudėkite virtas bulves, kiaušinius, minkštą sviestą.

REKLAMA

Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

REKLAMA

Įmaišykite garstyčias.

Sutrinkite iki vienalytės masės.

REKLAMA

Įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Pagardinkite smulkintomis petražolėmis ar kitomis šviežiomis žolelėmis.

REKLAMA

Taip pat galite įdėti rūkytos paprikos, čiobrelių, česnakų ar kitų mėgstamų prieskonių.

REKLAMA

Užtepkite ant skrudintos duonos ar batono ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].