Ši užtepėlė jau daugelį metų yra tradicinis kūčių patiekalas namuose, mama šį receptą gavo iš draugės ir jis vis dar aktualus. Jis toks paprastas, kad gali būti ne tik ant švenčių stalo, bet ir puikiai tinka lengviems pusryčiams.
REKLAMA
Jums reikės:
REKLAMA
Silkė – 1 vnt.
REKLAMA
Sviestas – 150 g
REKLAMA
Lydytas sūris – 2 vnt.
REKLAMA
Morkos (mažos) – 3 vnt.
REKLAMA
Gaminimas:
Pašalinkite silkės vidaus organus, kaulus, odą. Morkas išvirkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Silkę, morkas, sviestą, lydytą sūrį sumalkite su mėsmale ir išmaišykite.
REKLAMA
Užtepėlė yra paruošta. Šaldytuve ją galima laikyti iki 5 dienų (nors ji niekada tiek neužsilieka). Ant stalo ją galite patiekti indelyje, iš karto užtepti ant šviesios ar tamsios duonos, papuošti krapais, petražolėmis ar kitais žalumynais.
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].