Ypatingai purūs bulvių pyragėliai, kurie nepalieka abejingų

Bulvių pyragėliai yra užkandis iš mano vaikystės. Prisimenu, kad mano močiutės ir mamos pyragaičiai visada buvo purūs, minkšti, sultingi. Dabar aš taip pat žinau šią paslaptį.

REKLAMA

Visa paslaptis slypi tešloje. Kažkas minko ją su pienu, kiti su vandeniu, o mūsų šeimoje paslaptis slypi grietinėje ir kefyre. Gauta tešla gaunasi neįtikėtinai puri ir švelni. Todėl pyragėliai visada būna minkšti ir purūs.

Jums reikės:

  • Grietinės 250 ml
  • Kefyro 100 ml
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
  • Sodos 1 šaukštelio
  • Druskos 0,5 šaukštelio
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Kvietinių miltų 400 g
  • Bulvių 300 g

Gaminimas:

Viename inde sumaišykite kefyrą, grietinę, saulėgrąžų aliejų, kiaušinį, taip pat cukrų ir druską. Į mišinį suberkite sodą ir miltus. Išminkykite tešlą.

REKLAMA

pyragėliai

Paruoškite įdarą. Išvirkite bulves ir sutrinkite jas į košę. Jeigu nemėgstate bulvių, galite pasirinkti bet kokį jums patinkantį įdarą.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Į kiekvieną įdėkite įdaro ir suformuokite pyragėlius.

REKLAMA

pyragėliai

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.

REKLAMA

Sudėkite paruoštus pyragėlius ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų aliejaus perteklių. Paruoštus pyragėlius laikykite plastikiniame inde su dangteliu. Prieš patiekiant, jau atvėsusius pyragėlius galima pašildyti, ir jie bus tarsi ką tik iškepti.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].