Sotūs ryžiai, virti pagal uzbekų receptą, yra vienas geriausių variantų, jei tradicinis plovas nusibodo. Visi namiškiai iš karto pajus šio patiekalo aromatą, nes jam neįmanoma atsispirti! Ryžiai uzbekų stiliumi paruošiami vos per valandą. Minimalus laikas ir maksimalus skonis!

REKLAMA

Pomidorų pasta, karis ir paprika įprastus ryžius paverčia kažkuo neįtikėtinu. Jei jus galima vadinti aštrių patiekalų mėgėju, šiandieną vakarienę ruoškite pagal uzbekų receptą. Jums tikrai patiks!

REKLAMA

Kaip virti ryžius pagal uzbekų receptą

Reikėtų paminėti, kad čia galite naudoti ir kiaulieną, ir jautieną. Šios dvi mėsos rūšys idealiai tinka tokiam patiekalui ruošti. O jei norite vegetariško patiekalo – mėsą pakeiskite sojos kubeliais ar seitanu, tai nebrangūs ir paprasti ingredientai. Taip pat savo nuožiūra galite pasirinkti, ką geriau naudoti: petražoles ar kalendrą.  Iš tiesų, jei pageidaujate, paruošti ryžiai apibarstomi kapotomis žolelėmis. Jos patiekalui suteikia papildomų spalvų ir aromato.

Ingredientai

  • 1 svogūnas
  • 200 g kiaulienos
  • 50 ml aliejaus
  • 1 a. š. paprikos miltelių (jei mėgstate – aitriųjų)
  • 4,5 puodelio vandens
  • druska – pagal skonį
  • 200 g kiaulienos
  • 1 a. š. kario prieskonių
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 stiklinės ryžių

Gaminimo eiga

1. Nulupkite svogūną. Supjaustykite jį mažais kubeliais.

REKLAMA

2. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais.

REKLAMA

3. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūną ir mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies, nepamirškite maišyti.

REKLAMA

4. Į mėsą supilkite pomidorų pastą, karį, papriką ir druską. Supilkite 2 puodelius vandens ir viską gerai išmaišykite.

5. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite kiaulieną 40 minučių ant silpnos ugnies.

REKLAMA

6. Tada į mėsą suberkite ryžius. Paskirstykite juos tolygiai.

REKLAMA

7. Supilkite likusias 2,5 stiklinės vandens. Virkite, kol skystis visiškai išgaruos.

REKLAMA

8. Nuimkite dangtį. Viską gerai išmaišyti ir palaikykite ant ugnies dar 5–7 minutes.

Nuostabiai skanus patiekalas paruoštas! Ryžius su pomidorų pasta ir mėsa galima valgyti su įvairiomis salotomis. Patiekalas dingsta akimirksniu! Todėl ruošdami didesniam žmonių kiekiui, padidinkite proporcijas. Patinka ši vakarienės idėja? Pasidalykite ja su draugais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].