Kadangi namuose turime grilį, karšti sumuštiniai tapo populiariausiu mano berniukų patiekalu. Tai ir pusryčiai, ir užkandis, ir lengva vakarienė, jei tingite gaminti ką nors sotesnio. Todėl sumuštinių duona pas mus perkama kasdien bent po pora pakuočių. Jei neturiu laiko jos panaudoti sumuštiniams, naudoju produktą gamindama sumuštinių duonos pyragą. Tai dar vienas slaptas mamos-virėjos patiekalas.

REKLAMA

Kaip visada, idėją radau „YouTube“. Panašu, kad visi ispaniškai kalbantys tinklaraštininkai jau yra pasidarę savo duonos pyrago variantą. Atėjo laikas man pasidalyti savuoju. Užkandis sėkmingai išlaikė išbandymą – vyro vardadienį: uošvė apie 20 minučių gyrė patiekalo išvaizdą, o sesuo paprašė gabalėlio parsinešti namo. Manau, kad tai – sėkmė.

REKLAMA

Kaip pasigaminti užkandžių pyragą su sumuštinių duona

Norėdami paruošti šį užkandį, turite įsigyti reikalingų ingredientų. O jų reikės visai nedaug ir gana paprastų. Žinoma, iš visų šių produktų būtų nesunku pagaminti 2 pilnaverčius patiekalus: karštus sumuštinius su tunu ir ryškias daržovių salotas. Bet mes neiname lengvais keliais. Taigi, susipažinkite su pasiruošimo etapais ir pradėkite dirbti!

Ingredientai

  • Sumuštinių duona – 8 riekelės
  • Krabų lazdelės – 8 vnt.
  • Pomidoras – 1 vnt.
  • Konservuoti kukurūzai – 100 g
  • Majonezas – pagal skonį
  • Salotos – viena gūžė
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Konservuoti tunai – 80 g
  • Alyvuogės – 70 g

Maisto gaminimas

1. Kiaušinius išvirkite pasūdytame vandenyje. Visiškai atvėsinkite ir nulupkite. 2 iš jų supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat susmulkinkite pomidorus ir krabų lazdeles. Viską supilkite į gilų dubenį.

REKLAMA

2. Susmulkinkite salotas. Galite naudoti pekino kopūstą, romanines salotas ar kitas, kurias mėgstate. Supilkite salotas į dubenį. Sudėkite ten tuną, prieš tai nupylę aliejų ir sudėkite konservuotus kukurūzus. Įdėkite 2 valg. š. majonezo, druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

3. Stiklinį indą išklokite maistine plėvele. Ant jo dugno padėkite duonos sluoksnį. Nebijokite jį dėti tokia kryptimi, kaip jums patinka. Duoną patepkite majonezu. Pusę salotų paskleiskite ant paviršiaus.

REKLAMA
4. Uždenkite įdarą kitu duonos sluoksniu. Dar kartą ištepkite majonezu. Likusias salotas paskleiskite ant duonos. Dar kartą uždenkite duona. Užkandį sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę.
Po 3 valandų šaldytuve pyragas bus paruoštas. Tereikia jį papuošti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, aptepkite majonezu ir apibarstykite trečiu kiaušiniu, sutarkuotu smulkia tarka. Ant viršaus išdėliokite žaliųjų alyvuogių puseles. Patiekite šedevrą, ruošdamiesi sulaukti plojimų. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].