Traškūs pyragėliai su bulvių įdaru. Puikus užkandis jūsų stalui

Šie pyragėliai tikrai ypatingi, juose mažai tešlos ir daug įdaro! Iškepkite juos, kai lauksite svečių ar tiesiog norėsite vakaroti su šeima.

REKLAMA

Jums reikės:

  • verdančio vandens 3000 ml
  • miltų 350 g
  • augalinio aliejaus 2 šaukštų
  • druskos 1 šaukštelio

Įdarui:

REKLAMA
  • bulvių 6 vnt.
  • sviesto ir druskos
  • pieno 50 ml
  • svogūnų 4 vnt.
  • augalinio aliejaus 2 šaukštų

pyragėliai

Gaminimas:

REKLAMA

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite ir pridėkite sviesto. Įpilkite pieno ir sumaišykite.

Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje ir įmaišykite į bulvių košę kartu su kapotais žalumynais.

REKLAMA

Išsijotus miltus sumaišykite su druska, užpilkite verdančiu vandeniu ir tešlą pirmiausia išmaišykite mentele, paskui – rankomis.

REKLAMA

Tešlą padalykite į 15 dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite į plonus stačiakampius.

Paskirstykite įdarą ant vieno stačiakampio krašto, užlenkite kraštus į vidurį ir susukite į vamzdelį.

REKLAMA

Apkepkite suktinukus-pyragėlius augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kai pyragėliai iškepa, padėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintume perteklinį aliejų

REKLAMA

Įdarą galite keisti pagal skonį – grybai, smulkintas kumpis, sūdyta varškė ir kt.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].