Tinginių pyragėliai su žolelėmis. Tiks prie sriubos ir salotų

Kiekvieną penktadienį aš planuoju savaitgalio patiekalus. Neįprastai malonu palepinti savo šeimą savaitgalį. Dažnai namuose pakvimpa pyragėliai su sūriu ir žalumynais. Jie tinka prie bet kokio patiekalo vietoje duonos, nors jie yra labai skanūs ir vieni.

REKLAMA

Produktai šiems pyragėliams beveik visada yra šaldytuve, ir juos pagaminti nėra sunku.

pyragėliai

REKLAMA

Labai skanūs pikantiški pyragėliai

Jums reikės:

  • Pieno 200 ml
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Druskos 0,5 šaukštelio
  • Kvietinių miltų 350 g
  • Kepimo miltelių 2 šaukštelių
  • Svogūnų laiškų saujos
  • Kietojo sūrio 50 g

Gaminimas:

Į dubenį supilkite 200 ml šilto pieno, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite. Į mišinį suberkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Dar kartą išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą.

REKLAMA

Tešla gaunasi gana lipni, tačiau nereikėtų dėti daugiau miltų. Kad būtų patogiau, toliau minkykite ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus.

Iškočiokite tešlą į 0,5–0,7 cm storio sluoksnį. Naudodami bet kokį turimą įrankį (mažą dangtelį, puodelį, dubenėlį), iš tešlos išpjaukite pusmėnulio formos pyragėlius.

REKLAMA

pyragėliai

Kepkite pyragėlius gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.

REKLAMA

REKLAMA
Jei vietoj sūrio į tešlą įdėsite 200–250 g neriebios maltos mėsos, gausite ypač sočius pyragėlius.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].