Tinginių beliašai su kefyru. Greitas ir skanus užkandis

Sunku rasti žmogų, kuriam nepatinka beliašai. Dieta yra gerai, tačiau kartais norisi palepinti save kažkuo iš močiutės kulinarijos knygos. Šiam tikslui puikiai tinka beliašai su kefyru.

REKLAMA

Kodėl jie tinginių? Norint juos paruošti, jums nereikia minkyti tešlos. Jie ruošiami ta pačia paprasta technologija, kaip ir blynai su įdaru. Svarbiausia čia griežtai laikytis tešlos ingredientų proporcijų. Beliašai gaunasi purūs ir lengvi, kaip blynai.

beliašai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kefyro 500 ml
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Kvietinių miltų 200 g
  • Sodos 0,5 šaukštelio
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
  • Svogūno 1 vnt.

Gaminimas:

Supilkite soda į kefyrą ir palikite 7 minutes. Per tą laiką medžiagos sureaguos ir skystis pradės putoti.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su druska ir sumaišykite su kefyru. Tada dalimis suberkite miltus ir išmaišykite tešlą kaip blynams.

beliašai

REKLAMA

Paruoškite įdarą beliašams: faršą išmaišykite su druska, smulkintu arba tarkuotu svogūnu ir juodaisiais pipirais.

REKLAMA

Pusantro šaukšto tešlos įdėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Iš karto ant viršaus uždėkite maltos mėsos, kaip nuotraukoje.

beliašai

REKLAMA

Ant maltos mėsos užpilkite dar šiek tiek tešlos, uždenkite keptuvę ir kepkite 4 minutes. Tada apverskite ir kepkite dar dvi minutes be dangčio. Beliašai paruošti!

REKLAMA
Įdaras bus dar skanesnis, jei į jį pridėsite šiek tiek žalumos. Asmeniškai man labai patinka kalendra, jei imu maltos jautienos ir kiaulienos mišinį. Tačiau taip pat tinka klasikinės petražolės ir krapai. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].