Idealiai tinka greitiems priešpiečiams ar užkandžiui.

REKLAMA

Ingredientai

  • Ryžiai – 100 g,
  • Šiltas pienas – 300 ml,
  • Kiaušiniai – 1 vnt.,
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai,
  • Šviežios mielės – 1 šaukštelis,
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas,
  • Miltai – 500 g,
  • Druska – pagal skonį.

Gaminimo eiga

Nuplautus ryžius sumalkite maisto smulkintuvu, įpylę pieno. Gausite ryžių pieną. Į ryžių pieną įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir plakite šluotele. Tada suberkite šviežias mieles, cukrų ir druską, vėl išmaišykite.

Suberkite miltus, ir išminkykite stiprią ir elastingą tešlą. Uždenkite folija ir palikite 20 minučių pakilti.

REKLAMA

Tešlą padalykite į 2 lygias dalis (ar daugiau, jei norite mažesnių duonelių) ir kiekvieną iškočiokite į plokščią apskritimą.

Duoneles kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Paplotėliai iškils, viduje liks vietos įdarui. Patiekti galite arba kaip garnyrą, vietoje duonos, arba galite įdaryti bet kokiu norimu įdaru (pvz., apkepintomis daržovėmis ir sūriu) ir patiekti kaip užkandį.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].