Pyragėliai su kopūstais. Greitas ir skanus užkandis

Tauta, gyvenanti Moldovos Respublikoje ir Ukrainos Odesos regiono pietvakariuose, yra gana žinoma savo kulinarijos receptais, ypač miltiniais patiekalais.

REKLAMA

Pyragėliai

Šiandien jūsų dėmesiui pateikiami pyragėliai su kopūstais. Tai skanus ir greitas užkandis jūsų stalui, kuris primins saulėtas atostogas prie jūros.

REKLAMA

SKANŪS PYRAGĖLIAI SU KOPŪSTAIS

Tešlai reikės:

  • 450 g miltų
  • 260 ml vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • augalinio aliejaus kepimui

Įdarui reikės:

  • 1 kg kopūstų
  • 1 svogūno
  • 1/4 šaukštelio džiovintų mėtų
  • 1/2 šaukštelio maltų aitriųjų pipirų
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • krūvos petražolių ir krapų
  • 5 šaukštų aliejaus

Gaminimas:

Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir sausomis mielėmis.

REKLAMA

Pamažu supilkite vandenį ir maišykite, kol gausis minkšta tešla.

Tešlą perkelkite į riebalais suteptą dubenį, uždenkite ir palikite pakilti.

REKLAMA

Tuo tarpu susmulkinkite svogūną ir supjaustykite kopūstus.

Pyragėliai

REKLAMA

Kepkite svogūnus įkaitintame aliejumi ant vidutinės ugnies, kol pagels.

REKLAMA

Sudėkite susmulkintus kopūstus ir kepkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami.

Įberkite aitriųjų pipirų, sausų mėtų, sumaišykite.

REKLAMA

Pyragėliai

Uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Galiausiai suberkite smulkintus žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir išjunkite.

Pabarstykite ant stalo miltais, išminkykite tešlą, padalykite ją į mažus gabalėlius.

REKLAMA

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabalėlį į ploną apskritimą ir įdėkite įdaro.

REKLAMA

Perlenkite, užspauskite kraštus ir suformuokite delno dydžio pyragėlius.

Pyragėliai

REKLAMA

Apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.

REKLAMA

Kai pyragėliai iškepa, perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite riebalų perteklių.

Pyragėliai paruošti, patiekite juos nedelsiant.

Šie pyragėliai gali būti gaminami su bet kokiu įdaru. Kopūstai, varškė su žolelėmis, kiaušiniai, bulvės – kiekvieną kartą naujas skonis! Į tešlą įberkite šiek tiek cukraus ir kepkite pyragėlius su varške, aguonomis, uogiene ar obuoliais. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].