Mėgstu itališką virtuvę ir viską, kas su ja susiję! Ir, žinoma, neįsivaizduoju savo gyvenimo be picos. Valgyčiau kiekvieną dieną, bet nedažnai einu į restoranus ir ne visada turiu laiko minkyti pačią tešlą. Todėl mano valgiaraštyje dažnai sutinkama elementari pica ant duonos.

REKLAMA

Ji toli gražu nėra autentiškas receptas, bet kaip patogu jį gaminti! Gaminama taip pat greitai, kaip ir sumuštiniai, o skonis daug kartų geresnis. Ypač kai patiekalas šviežias, ką tik iš orkaitės.

Kaip gaminti picą ant duonos

Ingredientai

  • Vienas kepaliukas duonos
  • 2 valg. š. kečupo
  • 1 svogūnas
  • 1 bulvė
  • 150 g kietojo sūrio
  • 3 valg. š. majonezo
  • 200 g kumpio
  • 2 kiaušiniai
  • 1 morka
  • druska pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia paruoškite visus ingredientus: išvirkite kiaušinius, bulves ir morkas, tada supjaustykite kubeliais. Kumpį (arba virtą dešrą) taip pat supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

2. Visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, sumaišykite su majonezu, druska ir pipirais pagal skonį.

REKLAMA

3. Duonos kepaliuką perpjaukite į dvi dalis ir patepkite kečupu, ant viršaus uždėkite įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Viskas!

REKLAMA

Galima naudoti viską: keptos vištienos likučius, dešros gabalėlį, alyvuoges, paskutinį pomidorą, pievagrybius. Apskritai viską, kas yra šaldytuve, ir jei kiekis netinka kitam sočiam valgiui paruošti. Mano recepte pateikiamas standartinis picos ingredientų rinkinys, bet raginu ne laikytis jo, bet ir eksperimentuoti. Linkiu gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].