Yra maisto produktų, kurie atsiskleidžia tik kartu su kitais maisto produktais. Jie kepami, troškinami, kepami arba verdami tik su bulvėmis ar tik su ryžiais, mėsa ar daržovėmis. Patys savaime jie nėra tokie skanūs, kvapnūs ir patrauklūs. Tačiau yra ir visiškai priešingų. Pievagrybių užkandis – puikus to įrodymas!

Pakanka pridėti šiek tiek prieskonių, ir pusė kilogramo šviežių pievagrybių pavirs į spalvingą grybų užkandį. Kol kiti kepa juos su bulvėmis, užkandį paversdami patiekalu, kiti neapsisunkina ir ant stalo patiekia gardų užkandį, kuris tiks ir visavalgiams, ir veganams.

Ingredientai

  • Pievagrybiai – 500 g
  • Petražolės – 1 ryšulėlis
  • Alyvuogių aliejus – 4 valg. š.
  • Juodieji pipirai – pagal skonį
  • Itališki prieskoniai – pagal skonį
  • Česnakai – 4 skiltelės
  • Sojų padažas – 3 valg. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Paprikos milteliai – 1 arb. š.

Gaminimo eiga

1. Nuplaukite ir nudžiovinkite grybus.

2. Į grybus įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, itališkų žolelių, paprikos ir sojų padažo, ir išmaišykite.

3. Grybus sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite smulkiai pjaustytu česnaku. Kepkite 20 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

4. Susmulkinkite petražoles ir pabarstykite ant iškeptų grybų.

Ką manote apie tokį greitą ir paprastą receptą? Ši idėja tikrai pradžiugins tuos, kuriems nuolat trūksta laiko, ir tuos, kurie tiesiog dievina grybus. Patiekalas vienodai skanus ir karštas, ir šaltas. Jei patiekiate ant šventinio stalo, papuoškite aitriosios paprikos ankštimi. Jūsų draugams taip pat patiks ši idėja. Pasidalykite!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].