Net 3 receptai, kaip pyragas su kopūstais gali virsti tobulu užkandžiu

Man patinka nesaldūs pyragai, nes jie lengvai paruošiami. Su jais susitvarkys net labiausiai nepatyrusios namų šeimininkės, kurios pirmą kartą įjungė orkaitę. Mano mėgstamiausias yra pyragas su kopūstais. Aš visada turiu šią sveiką daržovę savo šaldytuve – ji laukia savo eilės patekti į skanius naminius kepinius!

REKLAMA

Specialiai jums surinkau tris skaniausius ir aromatingiausius pyragų su kopūstais receptus. Visi yra paruošti su kefyru, todėl apsirūpinkite šiuo fermentuoto pieno produktu ir pradėkite! Šeima tai įvertins.

Kopūstų pyragas su grikiais

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 stiklinės kefyro
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 100 g kopūstų
  • 0,5 stiklinės grikių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 2 šaukštų aliejaus

Gaminimas:

REKLAMA
  1. Kiaušinius sumaišykite su druska, augaliniu aliejumi ir kambario temperatūros kefyru.
  2. Suberkite virtus grikius ir susmulkintus kopūstus, išmaišykite.
  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišykite.
  4. Įdėkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol viskas taps gražios auksinės spalvos.

Kopūstų pyragas su grybais

Jums reikės:

REKLAMA
  • 110 g miltų
  • 120 ml kefyro
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 0,3 šaukštelio sodos
  • 35 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 200 g kopūstų
  • 100 g pievagrybių
  • 0,5 svogūno
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, kepkite atskirai įkaitintame aliejuje. Į svogūną suberkite smulkintus kopūstus ir kepkite dar 5–7 minutes.
  2. Grybus sumaišykite su kopūstais ir svogūnais, druska, pipirais. Įdaras paruoštas.
  3. Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius, 20 ml saulėgrąžų aliejaus, kefyrą ir sodą. Pirmiausia įdėkite įdarą į kepimo indą, tada užpilkite tešla. Pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite, kol gražiai apkeps.

Kopūstų pyragas su bulvėmis

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 bulvių
  • 300 g kopūstų
  • 1 svogūno
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį
  • baziliko pagal skonį
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 500 ml kefyro
  • 280 g miltų
  • 1 šaukštelio sodos
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 1 šaukštelio druskos

Gaminimas:

REKLAMA
  1. Susmulkinkite kopūstus, apkepkite keptuvėje, o tada sumaišykite su smulkintomis bulvėmis ir svogūnais. Daržoves pagardinkite baziliku ir ciberžole.
  2. Sumaišykite cukrų, druską, sviestą ir kefyrą. Suberkite miltus ir sumaišykite tešlą iki grietinės konsistencijos.
  3. Kepimo indą ištepkite sviestu, įpilkite pusę tešlos, išdėliokite įdarą ir galiausiai užpilkite kitą tešlos pusę. Kepkite, kol gražiai apkeps.

Jei esate bet kokios formos kopūstų mėgėjas, kaip ir aš, galite naudoti ne tik klasikinius baltus kopūstus. Brokoliai, Briuselio kopūstai, raudonieji kopūstai, žiediniai kopūstai ir net kininiai kopūstai padarys jūsų pikantiškus kepinius nepamirštamais!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].