Ingredientai

  • miltai – 500 g
  • sausos mielės – 1 valg. šaukštas
  • vanduo – 260 ml
  • druska – 1 šaukštelis
  • cukrus – 1 valg. šaukštas
  • sviestas – 30 g

Gaminimo eiga

Į dubenį supilkite 60 ml vandens ir ištirpinkite jame mieles. Įdėkite 2–3 valg. š. miltų. Išmaišykite ir uždenkite dubenį maistine plėvele. Leiskite tešlai kilti apie 20 minučių kambario temperatūroje.

REKLAMA

Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite druską ir cukrų. Supilkite į pakilusią tešlą, vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir vandenį, užminkykite tešlą. Tada į tešlą supilkite minkštą sviestą ir išmaišykite.

Tešlą sudėkite į dubenį, pateptą aliejumi ir uždenkite plėvele. Palikite ant stalo, kad pakiltų 1–2 val. Žiemą galite kildinti orkaitėje, įjungę lemputę, bet neįjungę šildymo.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į 2 dalis.

REKLAMA

Tada kiekvieną dalį iškočiokite ir susukite į ritinį.

REKLAMA

Sudėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. Leiskite ruošiniams pakilti 30–40 minučių.

REKLAMA

Po 40 minučių ant kiekvieno ritinio padarome negilius įpjovimus, viršų patepame sviestu.

REKLAMA

Kepame 180°C temperatūroje apie 35 minutes.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].