Kepti baklažanai. Ypatingai skanus užkandis

Baklažanai yra vasaros-rudens daržovė, kurioje yra daug naudingųjų medžiagų. Juose yra skaidulų, tirpių cukrų, pektino, baltymų, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, natrio, vitaminų C, B1, B2, B5, PP.

REKLAMA

Tinkamai paruošti baklažanai džiugins savo skoniu ir išvaizda. Vienas iš tokių gaminimo variantų yra šiandien pateiktas receptas.

baklažanai

REKLAMA

Keptuvėje kepti baklažanai

Jums reikės:

  • 3 baklažanų
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto džiovintų grybų
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Baklažanus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

REKLAMA

baklažanai

Kiaušinius išplakite su druska ir užpilkite ant jau supjaustytų baklažanų. Išmaišykite ir palikite 2 valandoms.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

REKLAMA

baklažanai

Keptuvėje įkaitinkite naują aliejų ir jame apkepkite kiaušiniuose išmirkytus baklažanus. Kiek kepti baklažanus? Kepkite iš visų pusių, kol jie gražiai apkeps.

REKLAMA

Iškepusius baklažanus vėl sudėkite į keptuvę, suberkite pakepintus svogūnus ir prieskonius. Ir dar tris minutes kepinkite daržoves po dangčiu. Skanus baklažanų užkandis paruoštas.

REKLAMA

baklažanai

Tokie baklažanai gali būti patiekti kaip atskiras užkandis arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].