Pyragų receptų yra tiek daug, kad atrodytų neįmanoma nustebinti šiais kepiniais. Bet ne visos paslaptys yra atskleistos, mieli skaitytojai! Šiandien papasakosime, kaip išsikepti mažų vieno kąsnio pyragėlių su įdaru. Dėl neįprastos jų formos visiškai įmanoma per 20 minučių pagaminti šimtą vienetų pyragėlių! Tam reikės tik vieno paprasto įrankio.

REKLAMA

Vieno kąsnio pyragėliai

Maži ir dailūs vieno kąsnio užkandžiai labai žadina apetitą. Jie turi daug įdaro ir mažai tešlos. Galite valgyti šiuos pyragėlius su sriuba ar arbata, o ir padėti juos ant stalo svečiams nebus gėda. Jei užšaldysite ruošinius, netikėtų svečių atveju šie pyragėliai visada jus išgelbės.

REKLAMA

Tešla yra lengva, neriebi, o dėl specialios ruošimo technikos jos yra labai mažai pačiame pyragėlyje. Aš rekomenduoju iškepti dvigubą ar net trigubą porciją! Pyragėliai akies mirksniu dingsta iš lėkščių.

REKLAMA

Ingredientai tešlai:

  • 400 g miltų
  • 2 kiaušiniai (1 iš jų – pyragėlių viršui aptepti)
  • 250 ml kefyro
  • 1 valg. š. grietinės
  • 1 arb. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • sezamo sėklos pabarstymui

Idealus tokių pyragų įdaras yra troškinti kopūstai, mėsa, kepenėlės arba virtos bulvės su grybais. Šie įdarai yra skanūs, tačiau nedaugelį žmonių galima jais nustebinti. Todėl žemiau pateikiama originalaus dešros-sūrio įdaro receptą, kurį galite naudoti ne tik šiems pyragėliams.

REKLAMA

Ingredientai įdarui:

  • 100 g virtos dešros arba kumpio
  • 50 g kietojo sūrio
  • šviežios žolelės
  • 1 skiltelė česnako

REKLAMA

Gaminimo eiga:

1.Pirmiausia paruoškite tešlą. Sumaišykite visus skystus ingredientus su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Dalimis suberkite persijotus miltus ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, elastinga.

REKLAMA

2.Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių ramiai pastovėti kambario temperatūroje.

REKLAMA

3.Tuo tarpu paruoškite įdarą. Dešrą ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, įberkite žolelių ir smulkinto česnako.

4.O dabar linksmoji dalis – leiskimės į pyragėlių lipdymą. Tam jums reikia įprastos koldūnų gaminimo formelės!

REKLAMA

5.Tešlą padalykite į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į 2–2,5 mm storio sluoksnį.

6.Koldūnų formą gausiai apibarstykite miltais ir uždenkite tešlos sluoksniu. Į koldūnų įdaro vietas įdėkite savo pasiruošto įdaro. Uždenkite antruoju tešlos sluoksniu ir iškočiokite kočėlu, kad pyragėlių kraštai užsispaustų. Išspauskite pyragėlius iš formos ir nedelsdami padėkite juos į riebalais pateptą skardą.

REKLAMA

7.Pyragėlius skardoje sutepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Skanaus!

REKLAMA

Visi mėgsta naminius pyragus ir bandeles, tačiau, dažniausiai, vis pritrūksta laiko pasigaminti kažką skanaus. Šis receptas – jūsų išgelbėtojas. Ypač, jei dirbate pilnu etatu, turite vaikų… Šis receptas greitai ir lengvai paruošiamas, o rezultatas – tikrai labai skanus.

REKLAMA

Eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią vieno kąsnio pyragėlių įdarą, arba kaskart kepkite vis kitokį patiekalą! Išbandykite kopūsto, varškės, bulvių, grybų įdarus. Arba į tešlą įberkite šiek tiek cukraus, o įdarui naudokite varškę, obuolius, aguonas ar uogienę. Skanaus!

Jei receptas patiko, pasidalinkite juo su draugais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].