Cukinijų lazdelės keptos orkaitėje. Sveikas užkandis jūsų stalui

Jei nesinori cukinijų įdaryti mėsa, o kiti receptai atrodo labai sudėtingi, nesijaudinkite, yra išeitis! Tai traškios cukinijų lazdelės su sūriu. Jokio aliejaus ir ilgo stovėjimo prie viryklės! Užkandis, kuris skanus tiek karštas, tiek šaltas.

REKLAMA

lazdelės

CUKINIJŲ LAZDELĖS ORKAITĖJE

Šiandien pasakosime apie du paprastus cukinijų receptus. Šie patiekalai yra skanūs, sveiki ir nekenkia figūrai.

REKLAMA

Sultingos, aromatingos lazdelės su traškia plutele yra palaima tiems, kurie laikosi dietos.

REKLAMA

Cukinijų lazdelės

Jums reikės:

  • 3-4 nedidelių cukinijų
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio aliejaus
  • 50 g kietojo sūrio

Gaminimas:

Supjaustykite cukiniją į 5 cm ilgio lazdeles, apibarstykite druska.

Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, prieskonius, tarkuotą sūrį ir maltą česnaką. Apvoliokite cukinijas šiame mišinyje ir išdėliokite ant kepimo skardos.

REKLAMA

lazdelės

Kepkite cukinijas orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15-20 minučių.

REKLAMA

Patiekite užkandį dar karštą su grietinės arba jogurto padažu. Skanaus!

REKLAMA

Traškios cukinijų lazdelės džiūvėsėliuose

Jums reikės:

  • 2-3 nedidelių cukinijų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto miltų
  • 1 valgomojo šaukšto džiūvėsėlių ar sezamo sėklų
  • 2 kiaušinių
  • 1 valgomojo šaukšto grietinės
  • 0,5 šaukštelio rytietiškų prieskonių
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio sauso česnako

Gaminimas:

Cukinijas supjaustykite lazdelėmis. Pabarstykite druska ir palikite stovėti 15 minučių. Praėjus šiam laikui, nupilkite skysčio perteklių ir nusausinkite likusią drėgmę popieriniu rankšluosčiu.

lazdelės

REKLAMA

Suberkite cukinijas į maišelį ir sumaišykite su miltais.

Džiūvėsėlius arba sezamo sėklas sumaišykite su prieskoniais.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su grietine ir žiupsneliu druskos.

REKLAMA

Pamirkykite cukinijų lazdeles kiaušinio plakinyje, tada gerai apvoliokite džiūvėsėliuose.

Išdėliokite apvoliotas lazdeles ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių apie 15 minučių.

REKLAMA

lazdelės

Patiekite traškias cukinijų lazdeles su grietinės arba česnako padažu. Skanaus!

REKLAMA

Šis sveikas, nekaloringas užkandis yra paprastas ir labai greitai paruošiamas: supjaustyti, apvolioti, iškepti – ir viskas!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].