Ar žinojote, kad skanius čeburėkus galima iškepti ir neminkant tešlos?

REKLAMA

Tie, kurie mėgsta sultingus ir skanius pyragus, turėtų atkreipti dėmesį į šį receptą. Juk patiekalas yra labai skanus. Norint jį paruošti, nereikia minkyti ir kočioti tešlos, tam skirti laiko ir sutepti daugybę indų, kaip paprastai būna, gaminant maistą.

Jums reikės:

  • Pitos arba lavašo
  • maltos mėsos arba sojų faršo, 500 g
  • svogūno, 1 vnt.
  • druskos, pipirų, augalinio aliejaus.

Gaminimo eiga:

  1. Faršą būtina paruošti pagal skonį įdedant svogūnų ir prieskonių (jei ruošiate su sojų faršu, jį užplikykite ir palikite 15-20 min pabrinkti, tada nusunkite ir toliau ruoškite kaip įprastai ruoštumėte mėsą).
  2. Jums reikia paimti lavašo lapą ir iš jo iškirpti norimo dydžio apskritimus.
  3. Tada dėkite įdarą į lavašo vidurį ir užlenkite kraštus.
  4. Tokie pyragaičiai turi būti kepami aliejuje, kol pagels.
  5. Taip pat galite pakeisti įdarą savo nuožiūra. Pavyzdžiui, į jį galite įdėti mėgstamo sūrio, dalį mėsos keisti daržovėmis ir pan.
  6. Lavašą galima suvynioti į trikampį ir taip paruošti nedidelius vieno kąsnio pyragėlius su įdaru pagal skonį.
  7. Telieka mėgautis šio paprasto patiekalo skoniu ir sultingumu! Puikiai tiks kaip užkandis, pagrindinis patiekalas prie salotų ar prie sriubos.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].