Brusketos tarsi iš restorano. Net keli ypatingi receptai

Trečdalį daugelio mūsų miesto restoranų vasaros meniu sudaro įvairūs užkandžiai. Juk karštu oru priimtinas tik lengvas maistas. Tuo pačiu metu lengvos ir skanios brusketos, gali būti paruoštos net namuose. Svarbiausia tik žinoti klasikinius produktų derinius.

REKLAMA

Po savaitės švęsime uošvio gimtadienį. Jis nemėgsta didelių švenčių, todėl uošvė dažniausiai ant stalo deda tik gimtadienio tortą ir butelį šampano. Šiemet nusprendžiau paruošti brusketų. Tikiuosi, kad mano uošvis tai įvertins.

Brusketos su kriaušėmis ir gorgonzolos sūriu

Brusketos

REKLAMA

Visų pirma verta apsispręsti, kaip paruošime pagrindą brusketai. Asmeniškai aš batoną supjaustau įstrižai. Ruošinį aptepu alyvuogių aliejumi, pagal skonį pabarstau prieskoniais. Toliau riekes iš abiejų pusių lengvai apkepu grilio keptuvėje. Taip pat galima apkepti ir orkaitėje.

Kai batonas bus paruoštas, ant kiekvienos skiltelės uždėkite pora šviežių kriaušių skiltelių. Ant viršaus uždėkite mėlynojo sūrio. Brusketą apšlakstykite skystu medumi, pabarstykite riešutais. Taip pat papuoškite mėtos lapeliu.

REKLAMA

Brusketa su mocarela ir ant grotelių keptomis daržovėmis

Tai sotesnis variantas. Norėdami tai padaryti, supjaustykite duoną. Ant jos užtepkite ploną sluoksnį pesto padažo ir uždėkite mocarelos griežinėlių. Daržoves apkepkite ant grotelių. Aš kepu aitriąsias paprikas ir cukinijas. Tuomet išdėliokite jas ant sūrio ir pabarstykite žolelėmis.

REKLAMA

Brusketos su krevetėmis ir pesto padažu

Brusketos

Kadangi brusketa yra itališkas patiekalas, recepte dažnai randamas pesto padažas. O jis puikiai dera su krevetėmis. Išdžiovintas batono riekeles pirmiausia aptepkite kreminiu sūriu, o tada ant jo uždėkite šiek tiek pesto padažo. Tuomet sudėkite virtas krevetes ir blanširuotus vyšninius pomidorus. Bet jie taip pat gali būti dedami švieži. Pagardinkite brusketą prieskoniais pagal skonį.

REKLAMA

Brusketa su parmezanu ir saulėje džiovintais pomidorais

Gaminant šį užkandį neįmanoma išsiversti ir be saulėje džiovintų pomidorų. Kaip ir ankstesnėje versijoje, skrudintą duoną aptepkite pesto padažu. Ant viršaus uždėkite ploną Parmezano sūrio gabalėlį. Ant viršaus uždėkite porą saulėje džiovintų pomidorų.

REKLAMA

Brusketos su persikais ir prosciutto kumpiu

Brusketos

Turbūt vasariškiausias užkandis yra persikų brusketa. Užtepkite kreminį sūrį ant džiovintos duonos. Ant jos uždėkite persikų skilteles ir prosciutto kumpio juosteles. Brusketą apšlakstykite skystu medumi, pabarstykite mėtomis ir kedro riešutais. Paruošta!

REKLAMA

Brusketa su šparagais

Pikantiškų užkandžių mėgėjai įvertins šį užkandį. Norėdami pagaminti šparagų brusketas, ant skrudintos duonos išdėliokite fetos sūrį. Šparagus nuplaukite ir nulupkite. Virkite arba kepkite, kol jie suminkštės. Tada šparagus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant sūrio. Brusketą apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Brusketos su figomis ir prosciutto kumpiu

Brusketos

Kitas saldus užkandžių variantas – brusketa su figomis. Tam jums reikia mažiausiai kreminio sūrio. Paskirstykite jį tik riekelės centre. Tada išdėliokite prosciutto kumpio juosteles ir figų skilteles. Ant ruošinių užpilkite balzamiko padažo.

REKLAMA

Brusketa su avokadu ir ožkos sūriu

Užkandžių sąrašas būtų neišsamus, jei nebūčiau pagalvojusi apie užkandį iš avokado. Avokadą sutrinkite šakute ir užtepkite ant džiovintų batono riekelių. Tokią pastą apibarstykite pomidorų, agurkų, smulkintų saulėje džiovintų pomidorų mase. Ant viršaus uždėkite ožkos sūrio, pabarstykite kapotomis žolelėmis.

REKLAMA

Brusketos su grybais

Brusketos

Brusketa su grybais yra skanesnis užkandis nei visi kiti. Keptuvėje pakepinkite grybus su svogūnais. Svarbu nepamiršti nusausinti riebalų perteklių, kad jis nesugadintų užkandžio išvaizdos. Įdarą išdėliokite ant skrudintos duonos, padengtos kreminiu sūriu. Patiekite brusketas dar šiltas.

REKLAMA

Brusketa su gervuogėmis

Tikriausiai mano mėgstamiausia brusketos rūšis yra gervuogių brusketa. Šiame užkandyje randu tobulą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą. Ožkos sūrį paskirstykite ant batono riekelių ir užberkite šviežių gervuogių. Užkandžius užpilkite skystu medumi, pabarstykite smulkintomis mėtomis.

Dabar lieka tik pasirinkti jums priimtiniausią variantą ir jį patiekti ant stalo. Skanaus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].