Puiki idėja greitam užkandžiui, kuris tikrai patiks kiekvienam. Supjaustykite ir patiekite! Tiks ir šventiniam stalui! Jei norite pajusti nuostabų skonį ir aromatą, į tešlą įberkite česnakų arba smulkiai pjaustytų žalumynų.

REKLAMA

Jums prireiks:

REKLAMA
  • 5 kiaušinių
  • 5 šaukštų grietinės
  • 5 šaukštų paprastų miltų
  • 300 g kumpio arba šoninės
  • 2–3 paprikų
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • prieskonių pagal skonį
  • smulkiai pjaustytų petražolių

Nebūtina:

  • smulkiai pjaustytų jaunų dilgėlių
  • česnakų
  • svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  • Supilkite grietinę į dubenį.
  • Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
  • Smulkiai supjaustykite kumpį arba šoninę.
  • Velykoms puiki alternatyva yra pjaustyta virta rūkyta mėsa.
  • Mėsą suberkite į tešlą.
  • Smulkiai supjaustykite paprikas.
  • Taip pat suberkite į mišinį.
  • Dabar tiesiog pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį.
  • Taip pat galite pridėti žolelių – pavyzdžiui, petražolių ar krapų.

PATARIMAS:

Mano senolė taip pat dėdavo smulkiai pjaustytas jaunas dilgėles ir miškinius česnakus, priklausomai nuo to, ką turėjo.

REKLAMA

Dabar tiesiog paskleiskite mišinį į pailgą riebalais pateptą kepimo formą.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

REKLAMA

Galima patiekti atvėsus.

Šis patiekalas yra puikus tiek šiltas, tiek šaltas.

REKLAMA

Linkime gero apetito! 🙂

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].