Fantastiški sluoksniuotos tešlos skanėstai, kurie taps bet kurio vakarėlio puošmena. Trys greitai paruošiami receptai iš vos kelių paprastų ingredientų!

REKLAMA

Greiti ir lengvi sluoksniuotos tešlos užkandžių receptai iš “Youtube” kanalo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1200 g sluoksniuotos tešlos

Receptas Nr. 1

REKLAMA
  • 100 g parmezano
  • 20 g meškinio česnako (galite naudoti bazilikus)
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

Receptas Nr. 2

REKLAMA
  • 200 g virtų bulvių
  • 70 g kumpio
  • 50 g parmezano

Receptas Nr. 3

  • 150 g tarkuoto sūrio
  • 70 g pomidorų padažo
  • 5 g saldžiosios paprikos
  • 1 kiaušinio trynio
  • 10 ml pieno
  • 10 g sezamo sėklų

Padažui:

REKLAMA
  • 70 g sviesto
  • 300 g svogūnų
  • 100 g grietinės
  • 100 g majonezo
  • 5 g druskos
  • 10 g česnakų granulių
  • 10 g svogūnų granulių

Procedūros eiga:

Parmezano sūrį sudėkite į smulkintuvo indą.

REKLAMA

Sudėkite meškinį česnaką ir sumaišykite.

REKLAMA

Česnakų mišinį užtepkite ant sluoksniuotos tešlos.

Uždenkite kepimo popieriumi ir atsargiai iškočiokite.

REKLAMA

Perpjaukite tešlą per pusę.

REKLAMA

Tada į riekeles, kurias susukite.

REKLAMA

Ant iešmelio suverkite po du suktinukus.

Tarp jų įsmeikite alyvuogę.

REKLAMA

Sudėkite paruoštus iešmelius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Virtas bulves ir kumpį išspauskite ant atskiros sluoksniuotos tešlos, naudodami spaudyklę.

Mišinį paskirstykite ant viso tešlos paviršiaus.

REKLAMA

Pabarstykite parmezano sūriu.

REKLAMA

Uždenkite tešlą kepimo popieriumi ir atsargiai iškočiokite.

REKLAMA

Tada tešlą perlenkite per pusę iš abiejų pusių ir supjaustykite (žr. vaizdo įrašą).

Išdėliokite suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Į nedidelį dubenėlį su tarkuotu sūriu sudėkite pomidorų padažą, paprikos miltelius ir išmaišykite.

REKLAMA

Sūrio mišinį užtepkite ant sluoksniuotos tešlos.

Uždenkite kepimo popieriumi ir atsargiai iškočiokite.

REKLAMA

Iškočioję tešlą susukite.

REKLAMA

Šį procesą pakartokite šešis kartus ir kiekvieną ritinėlį perpjaukite tris kartus (žr. vaizdo įrašą).

REKLAMA

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį ir pieną, ir aptepkite suktinukus, sudėtus ant kepimo skardos.

Viršų pabarstykite sezamo sėklomis, įdėkite į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Į dubenį su keptais svogūnais suberkite druską, česnakų ir svogūnų granules, grietinėlę, majonezą ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Patiekite traškios sluoksniuotos tešlos skanėstus su grietinėlės padažu.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Instrukcijos vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].