Šiame straipsnyje dalinuosi stulbinančiu šventinio užkandžio receptu. Tai pomidorai, įdaryti kalmarais. Toks jūrinio stiliaus užkandis tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Ingredientai:

Tepamas varškės sūris – 150 g

REKLAMA

Krevetės – 7–9 vnt.

Kalmarai – 300 g

REKLAMA

Maži pomidorai – 7–9 vnt.

Krapai – ryšelis

REKLAMA

Druska, juodieji pipirai – pagal skonį

Majonezas

REKLAMA

Gaminimo procesas:

1. Pirmiausia, pasūdytame vandenyje porą minučių verdu nuluptus kalmarus.

REKLAMA

2. Po kalmarų į pasūdytą vandenį keliauja krevetės. Jas verdu 3 minutes. (jei krevetės yra mažos, jas galima virti tik 1-2 minutes.).

REKLAMA

3. Atvėsinkite jūros gėrybes, supjaustykite kalmarus plonais griežinėliais ir nulupkite krevetes. Ruošiu įdarą. Į dubenį  sudedu kalmarus.

REKLAMA

4. Sudedu varškės sūrį.

REKLAMA

5. Įdedu druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

REKLAMA

6. Sudedu kapotus krapus ir paruoštą masę sumaišau su majonezu.

REKLAMA

7. Po to imu vienodo dydžio pomidorus ir nupjaunu jų viršų.

REKLAMA

8. Tada šaukštu išimu pomidorų turinį.

REKLAMA

9. Pomidorų viduje neturi likti sėklų ar skysčių pertekliaus.

REKLAMA

10. Į pomidorus kemšu paruoštą įdarą ir dedu juos ant serviravimo lėkštės.

REKLAMA

11. Tada ant kiekvieno pomidoro viršaus uždedu po vieną krevetę.

REKLAMA

12. Papuošiu patiekalą petražolių šakelėmis ir nešu užkandį ant stalo.

REKLAMA

Tai toks skanus užkandis, kuris tikrai gali būti ant jūsų šventinio stalo!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].