Uogų pyragas puikiai atgaivins karštą vasaros dieną. Skanaus!

Karštomis vasaros dienomis norisi tik gulėti prie jūros ir degintis.

Šis pieniškas uogų pyragas tokio švelnaus skonio, kad net tirpsta burnoje!

Sudėtis:

miltai – 290-300 g;

pienas – 200 ml;

aliejus – 120  ml;

kiaušiniai – 2 vnt;

kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;

vanilinis cukrus – 10 g;

cukrus – 180 g;

bet kokios uogos;

 Rekomenduojama, kad kepimo formos skersmuo būtų 22-24 cm.

Gaminimas:

Suplakite kiaušinius su vaniliniu ir paprastu cukrumi.

Tuomet supilkite pieną bei aliejų ir viską gerai išmaišykite.

Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir tuomet dėkite juos į ruošiamą pyrago tešlą.

Maišykite tol, kol neliks miltų gabalėlių.

Kepimo formą pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų ir supilkite tešlą.

Sudėkite kokias norite uogas ir kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Skanaus!

Šaltinis