Tikriausiai kiekvienam ir taip aišku, jog kriaušės ir imbieras yra tobulas derinys. Siūlome pasigaminti imbiero ir kriaušių uogienę, kuri puikiai tiks prie pusryčių stalo.

REKLAMA

Sudėtis:

REKLAMA

Prinokusios kriaušės – 1 800 g;

REKLAMA

cukrus – 800 g;

REKLAMA

citrinų sultys – 60 ml;

REKLAMA

tarkuotas, nuluptas imbieras – 2 arbatiniai šaukšteliai;

REKLAMA

pektinas – 1 šaukštas (neprivaloma).

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia nuplaukite ir nudžiovinkite kriaušes. Tuomet jas sutarkuokite didele tarka.

REKLAMA

Dideliame puode sumaišykite kriaušes su cukrumi, citrinos sultimis bei imbieru.

REKLAMA

Kai uogienė užvirs, sumažinkite ugnį ir dar virkite 30-45 minutes, kol masė atrodys tarsi drebučiai.

REKLAMA

Kad uogienė būtų dar geriau sukietėjusi, galite į ją įdėti truputį pektino. Jei dėsite pektino, pavirkite uogienę dar kelias minutes.

REKLAMA

Mėgaukitės skania uogiene! Ji puikiai tiks pagardinti košę ar šiaip pasmaližiauti!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.