Raugiant agurkus visos namų šeimininkės rūpinasi, koks bus jų skonis. O atidarius pirmąjį stiklainį ir pamačius, kad agurkai yra tuščiaviduriai – galima ir stipriai nusivilti. Pasirodo, kad yra keletas priežasčių, kurios tai nulemia.

REKLAMA

Ankstyvi agurkai

Daugelis nekantrauja nuskinti pirmąjį agurkų derlių ir užraugti pirmąjį stiklainį, tačiau to daryti nereikėtų. Labiausiai tinkami raugimui yra vieni iš paskutiniųjų tų metų derliaus agurkų.

REKLAMA

Per gausus tręšimas

Mažai kas žino, bet net agurkų tręšimas atsispindi galutinėje raugintų agurkų kokybėje. Jei agurkus jiems augant per daug trešdavote, greičiausiai užraugus jie bus tuščiaviduriai.

REKLAMA

Prasta agurkų kokybė

Visi žino, kad marinavimui reikia rinktis stiprius mažo arba vidutinio dydžio agurkus. Didelės ir per minkštos daržovės tam netinka.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].