Jums reikės:

Baklažanai – 5 vienetai.

malta jautiena – 250 gr

svogūnas – 4 vnt

česnakai – 2 skiltelės

Saldžiosios paprikos – 2 vnt

Petražolės

augalinis aliejus

druskos, pipirų pagal skonį

cukrus – 0,5 šaukštelio

Padažui:

pomidorų pasta – 2 šaukštai.

vanduo – 1,5 puodelio

Gaminimas:

Nupjaukite odą nuo baklažanų, kaip parodyta nuotraukoje.

Iš vienos pusės padarykite gilų išilginį pjūvį ir palikite 30 minučių užpylus pasūdytu vandeniu, kad išnyktų kartumas.

Tada nusausinkite ir ištepkite augaliniu aliejumi. Baklažanus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepkite kol suminkštės, orkaitėje įkaitintoje iki 180º C. Įdarui: smulkiai supjaustykite svogūnus ir susmulkinkite česnaką. Apkepkite augaliniame aliejuje.

Suberkite smulkintas paprikas ir kapotas petražoles. Į keptuvę suberkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir pakepkite.

Išimkite baklažanus iš orkaitės ir šaukšto bei peilio pagalba atidarykite, kad viduje galėtume suformuoti vietą, kur sudėti įdarą.

Tokiu atveju šaukštu galite šiek tiek suspausti vidurį, kad ši vieta būtų didesnė. Pabarstykite vidų cukrumi.

Sandariai užpildykite mėsos įdaru ir papuoškite pomidoro griežinėliais ir saldžiųjų pipirų gabalėliais.

Pomidorų pastą praskieskite vandeniu ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 180 ° C temperatūroje 20-30 minučių.

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].