Ingredientai:

REKLAMA

Baklažanai – 5 vienetai;

REKLAMA

malta jautiena – 250 g;

REKLAMA

svogūnai – 4 vnt.;

REKLAMA

česnakai – 2 skiltelės;

REKLAMA

saldžiosios paprikos – 2 vnt.;

REKLAMA

petražolės;

REKLAMA

augalinis aliejus;

REKLAMA

druska, pipirai pagal skonį;

REKLAMA

cukrus – 0,5 šaukštelio.

REKLAMA

Padažui:

pomidorų pasta – 2 šaukštai;

REKLAMA

vanduo – 1,5 puodelio.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nupjaukite odeles nuo baklažanų, kaip parodyta nuotraukoje.

REKLAMA

Iš vienos pusės padarykite gilų išilginį pjūvį ir palikite 30 minučių užpylus pasūdytu vandeniu, kad išnyktų kartumas.

REKLAMA

Tada nusausinkite ir ištepkite augaliniu aliejumi. Baklažanus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180ºC temperatūros, kol suminkštės. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus ir susmulkinkite česnakus. Apkepkite augaliniame aliejuje.

REKLAMA

Suberkite smulkintas paprikas ir kapotas petražoles. Į keptuvę suberkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir pakepinkite.

REKLAMA

Išimkite baklažanus iš orkaitės ir šaukšto bei peilio pagalba atidarykite, kad viduje galėtume suformuoti vietą, kur sudėti įdarą.

REKLAMA

Tam šaukštu galite šiek tiek suspausti vidurį, kad ši vieta būtų didesnė. Pabarstykite vidų cukrumi.

REKLAMA

Sandariai užpildykite mėsos įdaru ir papuoškite pomidorų griežinėliais ir saldžiųjų pipirų gabalėliais.

REKLAMA

Pomidorų pastą praskieskite vandeniu ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 180°C temperatūroje 20-30 minučių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].